Krunoslav Capak o mogućem lockdownu: Ne možemo živjeti od zelene trave

Vijesti 30. ruj 202013:52 > 13:54
N1

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je za N1 da pitanje glasnoće glazbe u ugostiteljskim klubovima nije najvažnije, te da će se s predstavnicima ugostitelja razgovarati i "pokušati dogovoriti".

Capak je rekao da na nacionalnoj razini nisu postrožene epidemiološke mjere, što je rezultat, kako je rekao toga što dosadašnje mjere “donose dobre rezultate”:

VEZANE VIJESTI

“Zadnjih tjedana imamo stalno silazni trend.”

Capak je rekao da se sada epidemiološki najviše razgovara o dolasku jeseni i zime, kada će ljudi više boraviti u zatvorenim prostorima. Reporterka N1 podsjetila je da se ugostitelji unaprijed bune na najavljeno stišavanje glazbe u ugostiteljskim objektima.

“S njima, predstavnicima ugostitelja, ćemo imati sastanak mislim u petak”, rekao je.

“Ako pogledate situaciju u Europi, vidjet ćete da svi imaju strože mjere od Hrvatske. Naše mjere su prilično liberalne. Neke su smjere uvedene jer smo imali izvore zaraza u nekim objektima, primjerice noćni klubovi”, nastavio je Capak i istaknuo, primjerice, vjenčanja za koja broj uzvanika nije ograničavao, kako je rekao, Nacionalni stožer, nego lokalni:

“Uvidjeli su da im je to problem i tražili su snižavanje broja.”

#related-news_0

“Stišavanje glazbe je forsiranje jedne teze, jedne mjere, o kojoj se tek treba razgovarati. Mjera izgleda sasvim logična. Ako je velika buka, prbiližit ćemo se jedan drugome, pojačavat ćemo glas, više ćemo raspršavati aerosol”, objasnio je o čemu je riječ.

Za ugostitelje je rekao da se s njima nastoji imati konstruktivni dijalog:

“Neka kažu koji su njihovi problemi, pa ćemo se nastojati dogovoriti.”

Capak je kratko komentirao i stanje s domom za starije u Delnicama, odakle je posljednjih dana, otkako je tamo izbilo žarište covida-19, umrlo troje štićenika. Capak je rekao da je dob oboljelih glavni rizični faktor. Rekao je da je njih 13 smješteno na bolničko liječenje, a da je većini ipak blaga klinička slika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.