Nobilo o presudi Todoriću: Ovo je fijasko, ruši se dignitet DORH-a

Vijesti 07. lis 202014:05 > 14:08
Marko Lukunic/PIXSELL

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u srijedu je na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbi da je svoj nekadašnji koncern s troje suradnika oštetio za 1,25 milijuna eura.

Nisam doživjela kao fijasko, ovo je pogrešna odluka i pogrešna ocjena dokaza, svakako ćemo podnijeti žalbu, jer za to imamo osnove, rekla je tužiteljica.

VEZANE VIJESTI

 Tu su brojne činjenice, predmet je obiman, trebalo je analitički pristupiti činjenicama, dodala je.

“Ova presuda je jedina moguća presuda, ima važnu poruku prema Državnom odvjetništvu, a to je ne možete podizati optužnice bez iti jednog jedinog dokaza. Državno odvjetništvo nije predložilo niti jednog svjedoka osim onog koji je bio periferan, koji nama nije koristio, a nije ni štetio. Svi ostali su oni koje je obrana predložila. Treba prestati optuživati, a da nemate dokaza. Ovaj predmet je bio kratak, ali to se događa i u velikim slučajevima, koji traju po 10-15 godina pa svi na njih zaboravimo”, rekao je Nobilo.

“Ovo je po meni fijasko, nitko nije mogao niti pomisiliti da optuži gospodina Todorića u ovom trenutku”, rekao je Nobilo.

“Zadovoljan sam odlukom, ali poruka tužilaštvu – ne smijete to raditi, moramo skupiti odrasle ljude u tužilaštvo i da paze što se radi. Preostali odrasli ljudi u DORH-u trebaju se skupiti na hrpu i poboljšati rad Državnog odvjetništva. Ovakvi slučajevi ruše dignitet tužilaštva”, rekao je Nobilo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.