Barković: Žao mi je da se Milanović ne bori protiv kulture licemjerja

Vijesti 07. lis 202016:45 > 18:10
N1

Novinar Indexa Neven Barković gostovao je u Newsroomu gdje je komentirao izjave predsjednika Zorana Milanovića. Predsjednik je u posljednjoj Facebook objavi prozvao Barkovića, nazivajući ga " samodeklariranim ateističkim agitatorom".

Barković je rekao da mu je važno odgovoriti na prozivke jer je u pitanju predsjednik.

“Da se radi o nekom anonimnom komentatoru kojih na Facebooku ima bezbroj, a koji pišu na vrlo sličan način i vrlo sličnim stilom kao predsjednik, onda to ne bih ni pročitao. Ovako se radi o predsjedniku koji je na Pantovčak zasjeo sa sloganom “normalno”, a sad vidimo  pa mislim da je zaslužio odgovor”, kazao je te dodao:

VEZANE VIJESTI

Milanović napada ljude s jedne strane spektra, to je jedna donekle heterogena skupina, a zajedničko im je da su omraženi na desnici. Ne mislim da je to njegov glavni motiv, da se sad ulizuje desnici. Mislim da je motiv puno prozaičniji i dvojak. S jedne strane se brutalno obračunava s ljudima koji ga se usuđuju kritizirati, a on to čini iz pozicije najzaštićenije osobe u Hrvatskoj.”

Dodao je da Milanović ima imunitet i da ne može biti tužen za klevetu, a smatra da je predsjednik oklevetao i njega i Žarka Puhovskog.

“Mi ovakvog predsjednika nismo imali od Franje Tuđmana koji je imao neusporedivo veće ovlasti, ovom preostaje samo piskarati po Facebooku i držati monologe pred mikrofonima novinara. No, on time miče iz fokusa ono što je važno. Bitno je što je predsjednik Milanović radio u Klubu i s kim, kakve su točno njegove veze s Draganom Kovačevićem. To su stvari na koje nemamo odgovore, ali zato imamo njegove beskonačne statuse na Facebooku posvećene ljudima koji postavljaju ta pitanja”, ističe Barković.

#related-news_0

Predsjednik je tijekom predsjedničke kampanje poručio i da će se boriti protiv kulture laži koja se širi iz redova vlasti.

“Žao mi je da se ne bori protiv kulture licemjerja. Danas su kolege izvukle što je Milanović prije nekoliko godina govorio o GONG-u, organizaciji koja se prošli tjedan isto našla na popisu osoba i organizacija koje napada. Kada govori o kulturi laži i licemjerja, možda bi se prvo trebao pogledati u ogledalo”, poručio je.

Predsjednik je na svom Facebook profilu podijelio i sporni tvit koji je Barković objavio prije dvije godine, a odnosi se na bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

“To je tvit koja sam objavio 2018. godine i obrisao sam ga za nekoliko sati. To je bio neukusan i glup tvit i nemam problem to priznati, no protiv mene je podignuta prijava. Zbog tog tvita sam završio na sudu i ja sam osuđen. Time je Milanović potvrdio još jednu moju tezu, a to je da svi ostali građani koji javno iznose svoje stavove, kakvi god oni bili, za njih mogu odgovarati, a Milanović za svoje klevete ne može odgovarati na sudu”, pojasnio je Barković.

#related-news_0

S obzirom na to da je Milanović prozvao i Jutarnji list i RTL, postavlja se pitanje pokušava li izvršiti pritisak na medije.

“Milanović sigurno pokušava pritisnuti medije. Ne znam hoće li mu to uspjeti u slučaju RTL-a i Jutarnjeg, ali znamo da mu to neće uspjeti u slučaju Indexa”, kazao je Barković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.