Zbog velikog broja novozaraženih, premijer poslao posebnu poruku mladima

Vijesti 14. lis 202011:30 > 11:45
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U posljednja 24 sata zabilježeno je 748 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3210. Među njima je 441 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. Preminule su 4 osobe.

Rekordan dan po broju oboljelih komentirao je uvodno na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković.

“Danas imamo 748 oboljelih. Riječ je o širem trendu prisutnom i u susjedstvu, Europi i svijetu. Pandemija se kako smo i pretpostavljali s hladnijim vremenom i širi. Danas broj zaraženih premašuje 38 milijuna, a to je za dva milijuna više nego prošlog tjedna”, dodao je.

VEZANE VIJESTI

“Situaciju možemo nazvati zabrinjavajućom”, kazao je i govorio o mjerama. 

“Svi smo svjesni da to nije jednostavno, ali uspjeh možemo ostvariti samo ako smo solidarni. Uspjeh može ostvaraiti samo pridržavanjem mjera. Ovim putem apeliram na sve da peru ruke, nosme maske i drže distancu”, dodao je Plenković. 

Uputio je i posebnu poruku mladima. 

“Posebna poruka mladima – svjesni smo pandemija narušava vaš društveni život i navike, ali važno je da poštujete mjere jer tako štitite svoje bližnje, roditelje, bake i djedove. Hrabrost nije u kršenju mjera već je hrabrost žrtvovati dio svog komoditeta za zaštitu drugih”, kazao je.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.