Država daje u zakup 31 poslovni prostor na atraktivnim lokacijama

Vijesti 15. lis 202011:44 > 11:47
Državne nekretnine

Državne nekretnine d.o.o. raspisale su natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države na kojem se nude prostori u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Karlovcu, Osijeku, Vinkovcima i Kninu, a rok za podnošenje ponuda je 6. studenoga do 12 sati, izvijestili su u četvrtak iz Državnih nekretnina.

Poslovni prostori većinom se nalaze na vrlo poželjnim lokacijama prve zone, a u zakup se daju u viđenom stanju.

U Zagrebu su ponuđena 22 poslovna prostora, pri čemu je u najprometnijoj i najfrekventnijoj lokaciji glavnog grada, zagrebačkoj Ilici, natječajem u zakup ponuđeno osam poslovnih prostora – pet uličnih i tri dvorišna.

Najveći poslovni prostor oglašen u Zagrebu površine je 118 četvornih metara i početna mu je zakupnina 62 kune po kvadratu. Sadrži prostranu galeriju, a smješten je u okruženju Trga žrtava fašizma, s pogledom na Dom hrvatskog društva likovnih umjetnika, odnosno Meštrovićev paviljon.

U Osijeku su oglašena dva poslovna prostora, ujedno najveći i najmanji na natječaju, koji se nalaze u Županijskoj ulici u centru grada, u blizini Hrvatskog narodnog kazališta. Površina najvećega je 154 četvorna metra te ima početnu mjesečnu zakupninu od 57 kuna po kvadratu, koliko iznosi i zakupnina za najmanji prostor od devet četvornih metara uz osječku katedralu.

Splitski prostori nalaze se na Obali kneza Branimira, gdje početna zakupnina za prostor od 87 četvornih metara iznosi 90 kuna po četvornome metru, i nedaleko splitskog pazara, luke i Prirodoslovnog muzeja s početnom zakupninom od 45 kuna po četvornome metru. U Rijeci je za početnih 90 kuna po četvornome metru moguće zakupiti mali poslovni prostor nedaleko Hrvatskog narodnog kazališta i kazališnog parka.

Ugovori o zakupu sklapaju se na deset godina s onim ponuditeljima koji su ispunili uvjete natječaja i ponudili najviši iznos te su prvi mjesec oslobođeni plaćanja zakupnine.

Zainteresirani ponuditelji svoje ponude mogu dostaviti poštom na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu društva. Javno otvaranje održat će se 6. studenoga 2020. u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Pregledu prostora i otvaranju ponuda mogu pristupiti svi zainteresirani, a ponudu za zakup uz pravne osobe mogu dati i udruge te fizičke osobe koje imaju registriran obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.