SDP kritizira Vladu zbog ovrha: Nisu poduzeli ništa, ali još uvijek nije kasno

Vijesti 19. lis 202013:25 > 13:29
Izvor: Igor Soban/PIXSELL

Iz SDP-a su prozvali Vladu da, iako je znala za današnji prestanak moratorija na ovrhe, nije poduzela ništa kako bi olakšala položaj građana koji zbog ekonomske krize ne mogu podmirivati obveze.

“Vlada, koja je točno u dan znala kada će se ovrhe ponovno početi provoditi, nije poduzela ništa da olakša položaj građana koji su, u velikom broju upravo zbog ekonomske krize, dovedeni u situaciju da ne mogu podmirivati svoje obveze”, priopćili su iz SDP-a.

Premijera Andreja Plenkovića i HDZ prozivaju da su ozbiljno ugrozili egzistenciju nekoliko tisuća građana jer su odbili njihov prijedlog da se moratorij produži za barem tri mjeseca, kako bi se pripremio paket mjera pomoći i donio novi zakon.

VEZANE VIJESTI

Ističu kako još uvijek nije kasno da se situacija popravi te predlažu vladajućima da prihvate prijedloge zakona koje je SDP predložio prošlog tjedna, a koji Vladi omogućavaju produženje moratorija na ovrhe.

Predlažu da se za vrijeme produženog moratorija na ovrhe pripremi paket mjera koje će građanima nakon isteka produženog moratorija omogućiti otplatu postojećih dugova.

Također, predlažu upućivanje novog Ovršnog zakona u proceduru te uvođenje moratorija na kredite, kako se broj ovršnih postupaka ne bi dodatno povećavao, a kriza produbila.

“Svjesni smo činjenice da se dugovi moraju vraćati, ali ekonomska i zdravstvena kriza u kojoj se nalazimo traži malo više razumijevanja prema građanima nego što ga Vlada danas pokazuje”, poručuju iz SDP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.