"Sabor ima stanku kako bi se spriječila pitanja koja premijeru ne odgovaraju"

Vijesti 20. lis 202017:43 > 17:44
N1

Politički analitičar Zoran Pucarić rekao je u Newsroomu da je rasprava između predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića besadržajna. Smatra da će se uskoro ispuhati jer imamo konkretne probleme, od ovrha do dugova veledrogerijama i borbe s koronavirusom.

Radikalizacija u društvu

Radikalizacija je počela 2015. kada je Tomislav Karamarko vodio HDZ, rekao je.

“Radikalizacija se događa dugi niz godina. Imamo prisutne poprilično ekstremne osobe u javnosti. Povijest nas uči da radikali često dobiju većinu na vlasti. U parlamentu su oni minorizirani, ali sve glasnije se čuju kao kritičari predsjednika i premijera” dodao je.

VEZANA VIJEST

Kaže da je Andrej Plenković vratio HDZ prema centru, a na unutarstranačkim izborima se obračunao s “desnijima”. Napadom na oporbu Plenković šalje poruku svojim biračima, objašnjava potom Pucarić, da ima ratoboran stav i da će se boriti za ono što zagovara.

Pucarić vjeruje da ćemo krenuti u obračun s nekim pojavnostima u društvu. “I međunarodna zajednica nam šalje poruke da nije sve kako treba. Doći ćemo u neke mirne vode, ali pitanje je koliko će vremena trebati da do toga dođe”, rekao je Pucarić.

“Od izbijanja afere Janaf slušamo samo raspravu Plenkovića i Zorana Milanovića. Ne funkcioniraju stavri kako trebaju, problemi se nagomilavaju i morat ćemo ih početi rješavati”, prokometirao je.

Dvotjedna stanka Sabora

“Parlament je maknut da bi se spriječila pozornica za pitanja koja premijeru ne odgovaraju. Pokušava se zatvoriti još jedna platforma na kojoj se postavljaju pitanja da bi se mogao kontrolirati medijski prostor”, mišljenja je politički analitičar Pucarić.

#related-news_0

“Plenković se doveo u situaciju da je na vjetrometini i sve zasluge pripisuje sebi. Uvijek se on negdje pojavljuje, drži presice. Vidi se da je osjetljiv kada se napadne njega osobno, a to nije dobro”, rekao je pa dodao da je pitanje  koliko će suprotna strana to znati iskoristiti.

Kaže da je Milanović medijski preuzeo prostor oporbe. “Predsjednik vrlo transparentno pokazuje stvari kojima se ne želi baviti, vrlo brutalno. Neka razina rasprave i pojmovi koje koristi možda su neprimjerene za funkciju predsjednika, ali on je takav. A rasprave treba li pokrenuti njegov opoziv zbog kršenja Ustava, ustavni stručnjaci kažu kako on Ustav nije prekršio.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.