GLAS: Usred epidemije Vlada bolesnike ostavlja bez lijekova

Vijesti 21. lis 202014:06 > 14:08
Patrik Macek/PIXSELL

GLAS je u srijedu optužio Vladu da je usred epidemije bolesnike ostavila bez lijekova dok premijer cinično svaljuje odgovornost na veledrogerije kojima duguje novac i na građane i privatne poduzetnike kojima su isplaćene potpore.

U trenu kad 33 hrvatske bolnice ostaju bez lijekova zbog duga od pet milijardi kuna prema veledrogerijama, predsjednik Vlade koja je za to odgovorna bahato odgovara da novca nema zbog potpora isplaćenih za očuvanje radnih mjesta, ističe GLAS u priopćenju.

VEZANA VIJEST

 Neshvatljivo je da Vlada dovede svoje građane u takvu situaciju bilo kada, a kamoli usred pandemije, i to dok dužnosnici iste Vlade svakodnevno upozoravaju da će bolesnici uskoro ostati bez liječnika i kreveta u bolnicama, stoji u priopćenju.

“Zadnja stvar koju u takvoj situaciji treba napraviti je ostaviti ih još i bez lijekova, i to čak i dječje bolnice u kojima se trenutno stotine djece liječi od najtežih bolesti”.

GLAS kaže da Andrej Plenković cinično i krajnje bezobrazno odgovornost svaljuje na veledrogerije kojima duguje novac i na same građane i privatne poduzetnike kojima su isplaćene potpore, a pritom i ne govori istinu.

Hrvatska je odmah u travnju, upravo za očuvanje radnih mjesta, dobila 8,8 milijardi kuna hitne pomoći iz fondova Europske unije, što je za 1,8 milijardi kuna više od iznosa s kojim se premijer sada nabacuje.

#related-news_0

Osim toga, svake godine se u proračun slijevaju milijarde od strogo namjenskih zdravstvenih doprinosa koje građani uplaćuju. Gdje je taj novac, pita GLAS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.