Šikić: Do kasnog poslijepodneva potvrđeno više od 400 novih zaraženih u Zagrebu

Vijesti 22. lis 202019:45 > 19:49
Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

U posljednjih 24 sata u Zagrebu je potvrđeno 705 novih slučajeva koronavirusa, a testirano je više od 1900 ljudi. Najgori je ovo dan u glavnom gradu od početka epidemije. Situaciju u glavnom gradu komentirala je zamjenica ravnatelja NZJZ "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić.

“705 slučajeva su u protekla 24 sata. S obzirom na velik broj slučajeva, epidemiolozi ne stignu obraditi sve kontakte u 24 sata. Očekujemo i veće brojeve. Moramo povećati resurse, zdravstvene kadrove koji će nam pomoći pratiti kontakte ili mijenjati strategiju”, kazala je Šikić za Dnevnik.hr te dodala kako danas do kasnog poslijepodneva već ima više od 400 slučajeva u Zagrebu, a testiranja traju do duboko u noć.

VEZANE VIJESTI

“Može se dogoditi da broj bude i veći sutra”, kaže Šikić te dodaje kako su u Zagrebu aktivne tri covid ambulante, a Hrvatski zavod će otvoriti još jedno mjesto uzimanja uzorka da se smanje gužve.

Poseban problem je što ne postoji jedno žarište, već su eskalirali brojevi. “To poziva na dodatni oprez i da se krajnje ozbiljno shvate mjere”, zaključila je Šikić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.