Novi rekord u Osječko-baranjskoj županiji: 193 nova slučaja zaraze

Vijesti 24. lis 202011:59 > 12:04
Goran Kovacic/PIXSELL

Broj osoba pozitivnih na koronavirus u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije već četvrti dan zaredom dostiže neželjeni rekord.

Jučer je tako testirano ukupno 469 uzoraka od kojih su čak 193 bili pozitivni, najviše u jednom danu od početka epidemije. U Kliničkom bolničkom centru Osijek od 379 obrađenih uzoraka pozitivno je bilo 124, a u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ 69 od testiranih 90 uzoraka.

Novopozitivne osobe rasprostranjene su u čak 38 naselja na području Osječko-baranjske županije. Najviše pozitivnih nalaza opet je u Osijeku (84), a s prigradskim naseljima (Tenja 6 i Višnjevac 3) na području Grada Osijek pozitivan nalaz utvrđen je za ukupno 93 osobe.

Po mjestu stanovanja novozaraženih slijede Đakovo s 11 osoba (odnosno ukupno 20 s prigradskim naseljima Piškorevci 5, Široko Polje 2, Kuševac 1 i Selci Đakovački 1), Belišće ima 10 novopozitivnih osoba (odnosno 11 s prigradskim naseljem Gat), Ivanovac i Čepin po 9, a Valpovo osam osoba (ukupno 11 s prigradskim naseljima Marjančaci 2 i Šag 1). Šest novopozitivnih osoba su iz Našica, četiri iz Dalja, po tri iz Donjeg Miholjca i Ernestinova, po dvije osobe su iz Aljmaša, Antunovca, Feričanaca, Forkuševaca i Vladislavaca, dok Beli Manastir, Bokšić Lug, Branjin Vrh, Donja Motičina, Đurđenovac, Ivanovci Gorjanski, Koška, Laslovo, Popovac, Satnica Đakovačka, Semeljci, Stipanovci, Uglješ i Viškovci imaju po jednu novopozitivnu osobu.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalaze 63 osobe koje su oboljele od COVID-19 od kojih je 10 na respiratoru. Deset oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Mjera samoizolacije određena je za 137 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 3.141. Od jučer je određivanje mjere samoizolacije u ovlasti liječnika obiteljske medicine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.