Malenica: Izjava poduzetnika iz Međimurja poprilično čudna, nije to korektno

Vijesti 28. lis 202013:43 > 13:45
N1

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica dao je izjavu medijima.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica osvrnuo se na današnje izvješće grada Vukovara u kojem je rečeno da nije dostignut stupanj razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među građanima Vukovara, pripadnicima hrvatskog i srpskog naroda.

Ministar Malenica kaže kako se u određenom obimu u tom gradu poštuju zakoni, ali ne u punom.

“Što se Vukovara tiče, ondje se prema mojim informacijama, u određenom dijelu već primjenjuje Zakon o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina. Ne u punom opsegu, nego u određenim dijelovima”, kaže ministar, pa dodaje:

“Današnji zaključak proizlazi iz odluke Ustavnog suda i statutarne odluke grada Vukovara. Ustavni sud je u svojoj odluci potvrdio ustavnom statutarne odluke prema kojoj gradsko vijeće grada Vukovara odlučuje o tome jesu li se stekli uvjet za proširenje prava ili ne.”

VEZANE VIJESTI

Komentirao je i slučaj poduzetnika iz Međugorja koji je javno kazao kako planira svoje radnike u samoizolaciji smjestiti u hotel i skinuti im 10 posto plaće.

“Malo moram reći da je to poprilično čudna izjava i na način kako se odnosi prema zaposlenicima. Dakle, ne znam što ga je nagnalo na to, ali mislim da nije korektno da tako postupa”, smatra Malenica.

Na novinarsko pitanje je li takvo nešto utuživo odgovara: “Mislim da je to dvojbeno što se tiče utuživosti i mislim da tu postoje izgledi da radnici kojima je određeno smanjenje plaće to utuže.”

Što se tiče kandidata za gradonačelnika Zagreba, tu odluku će prepustiti gradskom odboru HZD-a da nađe najboljeg kandidata, a njegovo ministarstvo je dobro prošlo u rebalansu proračuna, smatra.

Osvrnuo se i na rad u javnim firmama. “Idemo prema tome da se osigura normalan rad uz poštivanje epidemioloških smjernica, tako da sva državna tijela i državne tvrtke nastave s radom i da građani mogu dobiti uslugu u punom opsegu”, kaže.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.