Bandić otkrio kako će ove godine izgledati Advent u Zagrebu

Vijesti 04. stu 202012:06 > 12:11
NEM

Kako se već i nagađalo, klasičnog Adventa u Zagrebu ove godine neće biti.

“Mi ćemo do konca tjedna i službeno reći sve oko toga. Zasad mogu reći da klasičnog Adventa neće biti. Bit će kulturnih događanja po institucijama, grad će biti ukrašen, a jedino će obrtnici imati svojih 7, 8 štandova na Jelačić placu. Dakle, klasičnog Adventa neće biti”, rekao je Bandić gostujući na Radiju Sljeme te dodao kako su morali otkazati i Interliber, prenosi Index.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić još je prošlog tjedna na press konferenciji izvijestila da se tradicionalna manifestacija Advent u Zagrebu neće održati u dosadašnjem obliku. “Neće se održati naš tradicionalni prepoznatljivi Advent, ali vidjet ćemo kako će to biti, možda na neki primjereniji način bude, razrađujemo epidemiološke mjere i vidjet ćemo, nakon Svih svetih ćemo imati više informacija”, rekla je Majić.

Kako su im iz Grada rekli nakon presice, piše potom Index, Advent će se sigurno održati, ali u drugačijem obliku. Gradonačelnik Milan Bandić, navode potom, zagovara održavanje Adventa, a Bandićevi suradnici kažu kako da već postoje neki planovi o ovogodišnjem prilagođenom izdanju Adventa. Danas je to i potvrđeno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.