Karin: "Kad bi se pridržavali donesenih mjera, ne bi nam trebao lockdown"

Vijesti 05. stu 202018:19 > 18:28
N1

Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, bila je gošća Dnevnika N1 televizije. Danas je obišla ispostave u županiji, kako bi vidjela jesu li im potrebni dodatni kapaciteti za testiranja.

Rekla je da idući tjedan kreću s testiranjem u Vrgorcu, dok su ovaj tjedan već krenuli s testiranjem na Visu. “Pokrili smo praktički sve otoke”, rekla je i dodala da epidemiološka slika u županiji nije najbolja i poduzimaju sve aktivnosti kako bi bili što spremniji.

VEZANA VIJEST

Kreću i s drive-in testiranjem u upravi splitske luke, jer je tamo, pojašnjava, natkriveno i dovoljno je mjesta za automobile. Karin smatra da ugostiteteljski objekti nisu problematični, a za sportske objekte ističe da trebaju održavati higijenu. Najveći problem su, kaže potom, obiteljska okupljanja.

Kaže da kontroliraju situaciju u vrtićima i školama te da je za psihičko i fizičko zdravlje važno da djeca idu u školu. “Bitno je da se svi pridržavaju mjera, a ako su kontakt zaraženog, da ostanu kod kuće”,rekla je.

“Najvažnija je osobna odgovornsot. Kad bi se striktno pridržavali donesenih mjera, ne bi trebao lockdown”, poručila je Željka Karin i dodala da bi se situacija sigurno popravila kad bi se pridržavali mjera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.