Bakić: "Kolona sjećanja ozbiljno će poljuljati povjerenje u rad i ugled Stožera"

Vijesti 10. stu 202009:41 > 10:00
N1

Damir Bakić, saborski zastupnik platforme Možemo i redoviti profesor na PMF-u, gostovao je u Novom danu.

Sjednica saborskog Odbora za obrazovanje prošla u vrlo lošem ozračju, rekao je Bakić. “Rasprava je bila ograničena na 60 minuta. Tek nedavno smo dobili uvid u proračunske dokumente. Učinjeno je sve da se spriječi ili oteža ozbiljnija rasprava.”

VEZANE VIJESTI

Što se tiče porezne reforme, saborski zastupnik platforme Možemo! kaže da je peti krug porezne reforme je još jedan novi moment. “Danas su ti zakoni bili raspravljeni na saborskom Odboru za financije i proračun. Imamo ozbiljne zamjerke na koncepciju poreza na dohodak, koncepcija je jednolika i smatramo da sustav treba biti progresivniji”, rekao je. Za koji dan će, kaže, predstaviti svoj prijedlog.

A kako će glasati po pitanju povjerenja ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću zbog vjetroelektrane Krš-Pađene i posjećivanja ‘kluba’ Dragana Kovačevića, Bakić kaže da su se pridružili smo zahtjevima oporbe da se preispita njegov rad i uloga. “Bit ćemo kritični u tom smislu”, poručio je.

Upravljanje epidemijom

Bakić kaže da su iz Zeleno-lijevog bloka vrlo nezadovoljni načinom kojim se upravlja krizom. “Svjedoci smo gubljenju povjerenja i autoriteta Stožera. To je plod neprincipijelnosti Stožera. Iz dana u dan dobivamo proturječne procjene o širenju pandemije i što trebamo poduzeti”, komentirao je Bakić pa dodao kako bi trebalo, kao što i Ivan Đikić savjetuje, da se osmisle mjere u više faza.

#related-news_0

“Osnovno je da svi budemo svjesni što nam je činiti i da znamo okolnosti u kojima se mjere pooštravaju ili ublažavaju”, rekao je.

Za odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite, kojom je ukinuta zabrana okupljanja radi obilježavanja blagdana, čime je omogućeno okupljanje u Koloni sjećanja u Vukovaru, uz epidemiološke mjere, rekao je kako je to “još jedan od elemenata koji su ozbiljno poljuljali povjerenje u rad i ugled Stožera. U upravljanju krizom vidimo puno neprincipijelnosti”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.