Sandra Šikić: Do kraja tjedna u Zagrebu uvodimo nove mjere

Vijesti 11. stu 202018:10 > 18:12
N1

U Zagrebu je broj novozaraženih nekoliko dana bio manji, a danas ih je opet više od 600. Najavljuju se nove mjere.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda “Dr. Andrija Štampar” SandraŠikić za Novu TV je komentirala situaciju u Zagrebu.

“Treba naglasiti da se intenzivno prate trendovi, odnosno kretanje broja oboljelih. Pratimo i na tjednoj bazi. Uspoređujući podatke ovog tjedna s prošlim, svakako će se do kraja tjedna donijeti neke mjere, do petka ćemo imati neke nove informacije”, kaže Sandra Šikić.

VEZANE VIJESTI

Na upit zašto se uvode nove mjere objašnjava kako situacija nije alarmantna te da se vidi stagnacija u dnevnom broju novooboljelih, ali tjedno su još uvijek visoki brojevi.

Na poziv epidemiologa se čeka 24 sata

#related-news_0

“Ono što smanjuje paniku, odnosno zbog čega nema mjesta za paniku, je to što smo epidemiološku situaciju stavili pod kontrolu u smislu da nema zaostataka u epidemiološkoj obradi i to zbog dva razloga – jedan je to što smo dobili pomoć u mladim liječnicima pa stignemo više pozitivnih slučajeva obraditi, a isto tako, posebno moram zahvaliti liječnicima obiteljske medicine koji su se itekako dobro uključili u praćenje kontakata i pozitivnih osoba i tako stavili situaciju pod kontrolu”, kaže Šikić i dodaje kako se na poziv epidemiologa sada čeka do 24 sata.

Kazala je i kako se brza antigenska testiranja u Gradu Zagrebu planiraju u covid-ambulantama u domovima zdravlja.

“Intenzivno se rade validacije, a kliničke validacije su jedan značajan i dugotrajan posao i potrebno je sagledati s više strana da bismo bili sigurni u pouzdanost tih testova”, rekla je Šikić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.