Pomoć 200 siromašnih obitelji diljem Hrvatske uoči Božića

Vijesti 30. stu 202014:40 > 14:47
Promo

Trgovački lanac Lidl Hrvatska uručio je donaciju u proizvodima u vrijednosti 100.000,00 kuna za pomoć 200 siromašnih obitelji iz 15 nadbiskupija diljem Lijepe Naše, u okviru Caritasovog tradicionalnog nacionalnog programa pomoći "Za tisuću radosti". Donaciju je u ime Lidla ravnatelju Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanu Svalini simbolično uručila voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Marina Dijaković. Lidli Hrvatski Caritas zajedničkim snagama pomažu najugroženijim članovima našeg društvakroz razne akcijeveć jedanaestugodinu zaredom.

“Humanitarno djelovanje za Lidl ima poseban značaj i čini neizostavan dio našegposlovanja. Proteklih 11 godina Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas predani su zajedničkoj misiji –pomoći onima kojima je to najpotrebnije, ljudima koji si, nažalost, često ne mogu priuštiti ni osnovne namirnice.Nadamo se da će i ova donacija uljepšati blagdane obiteljima u istinskoj potrebi”, izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Ova donacija će pomoći 200 obitelji u potrebi s bjelovarskog, dubrovačkog, osječkog, gospićkog, hvarskog, malološinjskog, pazinskog, požeškog, riječkog, sisačkog, splitskog, šibenskog, varaždinskog, zadarskog i zagrebačkog područja. Paketi koji će se obiteljima uručiti ususret božićnim blagdanima uključuju osnovne namirnice (brašno, riža, tjestenina, mlijeko, sol, šećer, ulje), konzervirane proizvode, slatkiše, higijenske potrepštine te sredstva za pranje i čišćenje.

“Program Za 1000 radosti namijenjen je siromašnim obiteljima kao što su npr. obitelji samohranih roditelja, mnogočlane obitelji, staračke obitelji, obitelji koje se bore steškom bolesti ili nezaposlenošću, obitelji koje žive u teškim stambenim uvjetima, opterećene kreditima, dugovima, ovrhama ili jednostavno obitelji koje zbog malih mjesečnih prihoda žive ispod granice siromaštva. Želimo zahvaliti našem vjernom partneru Lidlu koji nas je i ove godine podržao u našim naporima da vratimo osmijeh na lice našim najugroženijim sugrađanima”, izjavio je mons. Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

O Lidlu

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl zastupljeno je u 32 zemlje širom svijeta te trenutačno ima oko 11.200 trgovina i više od 200 distribucijskih centara u 29 zemalja diljem svijeta.

Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i procesna orijentacija određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, regionalnim distribucijskim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.

Lidl trenutno ima oko 310.000 zaposlenika. Dinamičnost u svakodnevnoj implementaciji, snaga kao rezultat i pravednost pri ophođenju s drugima karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta.

U svakodnevnom trgovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan.

Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2019. generirala je promet od 113,3 milijardi eura.

Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširiladiljem Hrvatske otvorivši 102 trgovine i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 2300 zaposlenika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.