Besplatan taksi prijevoz za djelatnike KB Dubrava i Klinike "Fran Mihaljević"

Vijesti 16. pro 202014:34 > 14:34
Marin Tironi / PIXELL / ilustracija

Zdravstvenim djelatnicima u Kliničkoj bolnici Dubrava i Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", koji skrbe o oboljelima od bolesti covid-19, ponuđen je besplatan prijevoz taksijem.

Riječ je o zdravstvenim ustanovama koje od početka pandemije nose jedan od najvećih tereta u zaštiti zdravlja građana, ne samo Zagreba, već i onih iz okolnih županija, istaknuli su u srijedu iz Allianz Hrvatske koji su, u suradnji s Cammeo Taxi, darovali besplatne vožnje u vrijednosti od 50 tisuća kuna.

VEZANE VIJESTI

Na taj način bi, kako su naveli, barem malo olakšao život liječnicima, sestrama, tehničarima i svim drugim djelatnicima koji sada rade u tim bolnicama.

Navode se i riječi djelatnika KB Dubrava da im smjene često završe kada više ne vozi javni gradski prijevoz, a i tramvajem do kuća često idu ‘zaobilaznim putevima pa im se, nakon sati stajanja na nogama i neprestanog rada u zaštitnoj opremi, “svaka dodatna minuta koju utroše čekajući tramvaj čini kao vječnost”. Zato će im, sigurni su, poklonjene vožnje uvelike olakšati dolaske na posao i ostale dnevne potrebe rada.

Za donaciju su zahvalili i iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” istaknuvši kako će im donacija olakšati svakodnevnu organizaciju prijevoza, te da im je u ovim vremenima svaka donacija vrijedna i dobrodošla, kao i svaki iskaz zahvalnosti i priznanja njihovim zaposlenicima koji rade u zaista teškim uvjetima.

#related-news_0

Predsjednik Uprave Allianz Hrvatska Daniel Matić podsjetio je kako već godinama surađuju s Cammeom pa su htjeli zajedno nešto učiniti za one koji su u najtežim trenutcima pandemije izloženi najvećem riziku, a to su liječnici, sestre, tehničari i drugi koji rade s pacijentima i skrbe o zaraženima i svim drugim oboljelima.

Izvršni direktor Cammeo Taxija Petar Dragić zahvalio je zdravstvenim djelatnicima i dodao kako im ovom gestom žele bar malo olakšati posao.

Podsjetio je također da su njihovi taksisti, uz smanjenu potrebu za prijevozom, samo u Zagrebu prevezli 1,4 milijuna putnika od početka epidemije do danas, a da ni jedan njihov djelatnik nije bio ugrožen jer su primijenili sve epidemiološke mjere te dodatno osigurali i odvojili prostor vozača od putnika pregradama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.