Boban: Već jutros smo primili 1.200 zahtjeva za propusnicama

Vijesti 18. pro 202014:16 > 14:22
N1

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban za N1 je komentirao nove mjere na nacionalnoj razini, a tiču se zabrane kretanja među županijama, koje stupaju snagu 23. prosinca. Istaknuo je da velike županije poput splitsko-dalmatinske imaju prednost jer mogu na otoke, okolna sela, u prirodu...

“Mjere se moraju poštovati jer ih je osmislio netko u koga treba imati povjerenja. Jutros je naš Stožer već oformio novu mail adresu [email protected] s 24-satnim dežurstvom. Ponovit ću ono što je rekao Davor Božinović, ovo nije mjera o propusnicama, nego o međužupanijskoj zabrani kretanja uz iznimke”, rekao je Blaženko Boban i dodao:

VEZANA VIJEST

“Već jutros, prije nego što je sve objavljeno, zaprimili smo oko 1.200 zahtjeva za propusnice.”

Istaknuo je da je razlika od propusnica na proljeće u tome što su tad postojale i međugradske. Dodao je da će najveći problem osjetiti turizam.

“Idući tjedan ću imati sastanak s poduzetnicima koji se bave privremenim i linijskim prijevozom. Posljedica će biti, svi koji žive od turizma osjećaju probleme. No, zdravlje je na prvom mjestu. Ako budemo svi disciplinirani, Božić možemo doživjeti u sebi, u svom srcu, misleći na najbliže, da ne dozvolimo nepromšljenom gestom neprikladan poklon – virus. Nadam da ćemo proljeće, ljeto i ostalo dočekati puno relaksiraniji”, rekao je Boban.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.