Predano 92000 zahtjeva za propusnice, krenule kontrole na policijskim punktovima

Vijesti 23. pro 202008:10 > 08:11
Policija.
Zlatko Potkonjak

Od ponoći međužupanijsko putovanje moguće je samo uz propusnicu.

Dosad su građani predali 92.000 zahtjeva za propusnice, doznaje N1. Od toga je odobreno njih 38.500, a 33.500 je odbijeno. U obradi je još oko 20.000 zahtjeva.

“Od ponoći do 6 sati svi su vozači imali propusnice na ovom kontrolnom punktu”, kazao je u razgovoru s našom reporterkom Mateom Dominiković Darko Krušlin iz PU Krapinsko-zagorske.

N1

Pod njihovom je ingerencijom desetak punktova sa Zagrebačkom županijom i nešto manje s Varaždinskom, kazao je.

Obavljaju i nadzor putnika u autobusu.

Ako jedan putnik nema propusnicu, on će biti vraćen u prebivalište. Organizira se prijevoz u takvom slučaju, kazao je, ostali putnici nastavljaju putovanje.

VEZANA VIJEST

Bilo pokušaja prelaska županija bez propusnica

Pomoćnik načelnik Uprave policije Dragan Tokić kazao je za Hrvatski radio da je na nivou Hrvatske do 7 jutros vraćeno 20 osoba.

“Iako većina građana poštuje odluku, do 7 sati jutros 20 osoba je vraćeno u mjesto prebivališta jer nisu imale propusnice. Zatečeno je i 2 osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije”, izjavio je u emisiji U mreži Prvog pomoćnik načelnika Uprave policije Dragan Tokić.

Zlatko Potkonjak

Podsjetimo, Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najčešća pitanja koja građani postavljaju o propusnicama, kao i odgovore na njih.