Tvrtko Barun: Moramo brinuti o drugima, cijepit ću se

Vijesti 24. pro 202009:35 > 09:38
N1

Isusovac Tvrtko Barun, glavni urednik portala Ignacije.hr, u Novom danu komentirao je pandemiju koronavirusa, epidemiološke mjere u vjerskim objektima, ali i kazao hoće li se cijepiti.

Isusovac Tvrtko Barun je za početak komentirao pandemiju koronavirusa. “To je izazov koji smo kao društvo doživjeli, ali treba imati na umu da je to pitanje cijeloga svijeta, pa smo stavljeni u poziciju da malo izađemo iz sebe i razmišljamo u globalnoj perspektivi”, kazao je.

Smatra normalnim da Stožer u obzir uzima vjernike kada odlučuje o mjerama, kao i bilo koji drugi element društva.

“Mislim da je normalno, razumno kod svakog dobronamjernog čovjeka da Stožer usuglašuje mjere s važnim elementima društva, bilo to poduzetnici, kulturni radnici, mediji ili npr. vjerske zajednice koje imaju veliki utjecaj na stanovništvo”, kaže i dodaje:

VEZANE VIJESTI

“Mislim da trebamo imati na umu, uz to što smo vjernici, živimo u društvu koje je pluralno i tu smo pozvani isto prihvaćati odluke i mjere koje su donesene od strane vlasti koja ima zadatak i odgovornost uređivati naš zajednički život. Moramo brinuti o drugima, nije to pitanje samo mene, mojih mogućnosti, vjere, religije, principa vrijednosti, već i zajednice, pogotovo onih koji su rizičnih skupina, slabiji od mene”, pojašnjava.

Kazao je i hoće li se cijepiti.

“Pozvani smo kao vjernici poštivati one institucije i strukture koje preuzimaju odgovornost, pa tako i za nas. Trebamo brinuti za druge bez obzira na to koliko zdravi mi kao pojedinci bili. Mi kao vjernici imat ćemo na umu stvari poput kolektivnog imuniteta kad ćemo odlučivati hoćemo li se cijepiti i s kojim cjepivom. Ja osobno nemam poteškoća s time u skladu sa znanstvenim dokazima i mojom vjerom u Boga. Cijepit ću se ako će trebati i to je to”, zaključuje Barun.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.