HŽ zbog epidemije ima puno manje putnika, pa smanjuju broj vlakova koji voze

Vijesti 24. pro 202010:54 > 10:58
Izvor: Ilustracija

Zbog epidemije HŽ Putnički prijevoz bilježi veliko smanjenje broja putnika. Stoga će privremeno smanjiti opseg željezničkoga putničkog prijevoza, javljaju iz HŽ-a

Zbog epidemije bolesti covid-19 koja negativno utječe na potražnju za uslugama javnog prijevoza, HŽ Putnički prijevoz bilježi veliko smanjenje broja putnika. Stoga će od sutra, 25. prosinca HŽPP privremeno smanjiti opseg željezničkoga putničkog prijevoza na području RH, navodi se u priopćenju medijima HŽ-a.

Izmjene u voznom redu obuhvatit će oko 16 posto usluge, a odnose se na vlakove s malim brojem putnika. Od ukupno 821 vlaka izmjene se odnose na 134 vlaka u unutarnjem prijevozu, od kojih 76 privremeno neće voziti, 18 vlakova vozit će na skraćenoj relaciji, a 40 vlakova skratit će razdoblje prometovanja. Uz to, od 25. prosinca neće voziti ni zamjenski autobusi na relaciji Knin – Zadar – Knin, navode iz HŽ-a.

VEZANA VIJEST

Od uvođenja online nastave u srednjim školama izmijenjen je vozni red 59 vlakova namijenjenih prijevozu učenika, od kojih 47 vlakova ne vozi, a 12 vlakova vozi na skraćenoj relaciji. Izmjene će biti na snazi do početka nastave u drugom polugodištu.

U međunarodnom prometu doći će do izmjena u razdoblju prometovanja pojedinih vlakova.

Sve izmjene u prometovanju vlakova možete pogledati ovdje. Vlakovi koji nisu navedeni voze prema voznom redu 2020/2021, navode iz HŽ-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.