Ni nakon mjesec dana nema Karamarkove tužbe protiv Manolića

Vijesti 07. srp 201508:10 > 08:35
N1

Ni poslije više od mjesec dana još uvijek nema najavljene tužbe Tomislava Karamarka protiv Josipa Manolića. To je za Novi dan uživo komentirao i odvjetnik Tomislava Karamarka, Veljko Miljević.

Možete li potvrditi da do ovog trenutka još uvijek nema tužbe Tomislava  Karamarka protiv Josipa Manolića?

“Mogu vam to potvrditi. Zakonski rok je tri mjeseca od dana počinjenja djela, tj. od trenutka kada je privatni tužitelj za to saznao. Prošlo je tek mjesec dana od toga. Dovoljno je to što je u zakonskom roku od 30 dana zatraženo od Nacionala ispravak informacije od 2. lipnja. Vrlo vjerojatno će ići isti zahtjev za objavljenju informaciju od 16. lipnja u kojem jedan bivši djelatnik UDBE govori o istom predmetu. U zakonskom roku će biti podnesena tužba koja mora biti dobro pripremljena. Imamo još puno vremena”.

Pripremate li vi sada tekst te tužbe?

“Prije svega bilo je potrebno izabrati sav materijal koji je objavljen u medijima o ovom slučaju. Taj materijal je prije 20-ak dana izdvojen i pripremljen za pojedine pravne zahvate. Moj ured je sudjelovao u zahtjevu za ispravkom ovih informacija u Nacionalu. Hoće li tužba biti podnesena prije 15.7. – 20.7. ili 20.8. savršeno je isto jer nijedna ta tužba neće biti stavljena u proceduru prije 1.9., tj. nakon godišnjih odmora.

Je li moguće da tužbe ipak ne bude i tko će o tome donijeti odluku?

“Ja sam krojač. Ja krojim od donesenog materijala odjeću. Ja sam profesionalac koji svoj posao obavlja sukladno propisima. Ja sam izrazio spremnost zastupati Karamarka kad mi se on obratio. Ja sam potpuno spreman da stupimo u sudski proces. Hoće li procesa biti to ovisi o privatnom tužitelju.

Od Karamarkove volje ovisi kada ću i na koji način podnijeti tužbu. Posljedica podnošenja tužbe je potpuno ista pa mi se ne da natrpavati dodatni teret. Sama privatna tužba u nekoj nevažnoj situaciji se može brzo napisati, ali u ovom slučaju je potreban dodatan trud za tužbu koja će biti uložena do kraja zakonskog roka”, zaključio je Miljević.