Manifest Liberlanda: Otet ćemo teritorij hrvatskoj policiji

Vijesti 28. srp 201516:31 > 16:32
liberland.org

Zemljopisna tvorevina Libreland danas je objavila dokument pod nazivom ''Srednjoročna strategija razvoja''.

U dokumentu se mogu pronaći neke osnovne informacije o Liberlandu pa tako u dokumentu stoji da Liberland postoji 106 dana, da ima preko 360.000 korisnika te kako je zaprimila preko 56.000 prihvatljivih zahtjeva za državljanstvom. 

Prema ovom dokumentu Liberland je primjer koji pokazuje kako društvo može napredovati i razvijati se na dobrovoljnoj bazi. Navodi se kako je Liberland porezna oaza s minimalnom regulacijom slično kao Hong Kong.

U dokumentu se hvale i pozitivnim odjekom u stranim medijima, te spominju članke Bloomberg Businessa i Euro newsa za primjer.

Kažu kako je njihov teritorij ”ničija zemlja” te da je Srbija poduprla razvoj Liberlanda tako što su ustvrdili da taj teritorij ne pripada ni Srbiji ni Hrvatskoj.

Iz Liberlanda kažu kako rade i na razvoju valute te mobilne aplikacije koja bi trebala sadržavati sve potrebne informacije za organiziranje života u Liberlandu. Predviđaju da će to biti jedna od najpopularnijih dostupnih aplikacija koje se nalaze na tržištu. Osim toga najavljuju i otvaranje kafića u Osijeku koji bi se zvao Liberland Coffee Shop te bi trebao služiti za promociju Liberlanda.

“Ukoliko diplomacija podbaci, otet ćemo Liberland hrvatskoj policiji tako što ćemo ih nadjačati svojom mnogobrojnošću”, najavljuju u dokumentu.

Osim toga najavljuju organiziranje akademije koaj će se kasnije razviti u sveučilište, te najavljuju naseljavanje vodenih površina.

“Opcija je nekoliko, od velikih brodova u kojima se može živjeti pa do plovećeg restorana koji se može usidriti na hrvatskoj strani rijeke”.