Zbog srpskog grba na hrvatskoj zastavi skoro došlo do sukoba

Vijesti 05. kol 201510:13 > 10:21
Zadarski.hr

Na zidu mjesnog bunara u selu Buković kod Benkovca jučer je na velikoj naslikanoj hrvatskoj zastavi osvanuo svježe naslikani srpski grb. Četiri ocila preko vjerničkog križa nacrtani su preko hrvatskog grba koji je, u orginalu, bio na hrvatskoj zastavi.

Tijekom dana je slučaj srpskog grba na hrvatskoj zastavi zamalo postao i veći incident. Naime nakon što je objavljen cijeli slučaj predsjednik MO Buković Josip Opačak išao ga je prebojati.

Dok je Opačak to radio do njega je stigla Škoda beogradskih registracijskih tablica u kojem su bila dvojica njemu nepoznatih muškaraca u dobi od oko 50 godina koji su mu se, kako je rekao, “unijeli u lice”, te dobacivali kako ne treba to činiti, da su došli vidjeti “lijepi srpski grb” te da bi, uostalom, on trebao stalno stajati na zidu bunara, ali ne i na hrvatskoj zastavi.

Opačak, naravno, ne može znati da li je dvojac i nacrtao grb preko zastave, ali po njihovom govoru tvrdi da su porijeklom iz ovog kraja, a ne “orginalni” državljani Srbije.

Opačak tvrdi da je situacija bila na rubu fizičkog obračuna i da bi ga bili napali da nisu bili na prometnom mjestu i da nije pristigao kamion “Elektre” s jednim djelatnikom. On je potom cijelu slučaj prijavio policiji koja je ubrzo pronašla jednog od dvojice putnika iz Škode te ga privela na razgovor u PP Benkovac, a Opačak je bio na suočenju s osobom koja ga je nešto ranije verbalno napala.

Te je informacije za Zadarski.hr potvrdio i glasnogovrnik zadarske PU Elis Žodan. I dalje se utvrđuju činjenice, a policija tek treba ustanoviti da li treba podnijeti prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira i protiv koga.