Sinovčić SDP-ovu zastupnicu nazvao – guskom!?

Vijesti 12. lis 201514:34 > 14:40
Pixsell/Filip Brala

U tijeku je sjednica zadarskog Gradskog vijeća, a dosad su je obilježili brojni verbalni ispadi vijećnika.

Tako je tijekom rasprave o dnevnom redu nezavisni vijećnik Reno Sinovčić SDP-ovu vijećnicu Sabinu Glasovac nazvao guskom.

“Kad ti izađeš za govornicu i govoriš tri sata kao guska, nitko te ne spriječava i ne zaustavlja”, rekao je Sinovčić, prenosi Zadarski.hr.

Istaknuo se i pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić koji se baš i ne ponaša u skladu s titulom koju nosi. Naime, on je dio oporbenih vijećnika nazvao idiotima, a jednom je poručio: “Majmune!”

“Ne samo da je on idiot, nego si i ti idiot. A uz to što si idoit si i majmun. Nemate se pravo dirati u moju obitelj”, rekao je Nekić Marku Pupiću Bakraču.

Vijećnik SDP-a Darko Vrdoljak upozorio je predsjednika Gradskog vijeća Živka Kolegu da mora reagirati na uvrede, dok je Erol Gaši (SDP), kazao da će, ukoliko se vrijeđanje nastavi, i on početi s vrijeđanjem i usporedbama.

 No to nisu sve uvrede.

Vjećnik SDP-a Antun Novoselović je proslavu Dana obrane okarakterizirao kao predizborni skup HDZ-a na koji je autobusom dovezena kompletna gradska uprava, svi viđeniji HDZ-ovci iz županije te predsjednik stranke Karamarako čime je “sveti dan pretvoren u predizborni skup HDZ-a”

“Gdje ste vi gradonačelniče bili 6. listopada 1991. godine, na kojoj bojišnici od Kožina do Dračevca?

“Prvo sam bio u nenaoružanim dobrovoljnim postrojabama a kad je Zadar napadnut na Dračevcu s puškama sam trčao braniti grad. Kasnije sam bio u Otočkom bataljunu koji je bio u Dubrovniku, na Velebitu i u Smrdelju gdje sm ja bio, za razliku od vas koji ste se šetali po gradu- odgovorio je Kalmeta i dodao kako sada “neće reći što je Novoselović radio zadarskoj djeci kako jugoslovenski milicioner”. Kalmeta je također zamjerio SDP-u što na Dan obrane nisu položili vijenac poginulim braniteljima.

“Nema vas nigdje gdje su ljudi, vi živite u salonima i u okviru mraka donosite neke odluke. Vi ste politička elita koja misli kako je narod tu zbog vas – nastavio je Kalmeta na što je Novoselović žestoko uzvratio rekavši kako “Kalmeta u ratu nije ispucao ni metka dok je on bio jedan od zapovjednika obrane grada raspoređen na Bokanjcu”.

“U kojoj ste vi postojbi bili? Ušli ste kasnije, vaš je rat počeo kad je moj rat završio”, rekao je Novoselović na što je Kalmeta ponovno uzvratio protupitanjem.

“Gdje je bio vaš šef stranke, gdje ste vi bili. Znate što ste radili kao jugoslavenski milicioner prije rata”, kazao je Kalmeta

“Zatvarao lopove kao što ste vi”, uzvratio mu je Novoselović.

“Tukli ste zadarsku djecu kad su na Badnjak i Božić išli u crkvu”, ponovno je odgovorio Kalmeta čime je ova rasprava na temu “gdjei si bio 91” i službeno završena.