Zoran Malkoč dobio tportalovu književnu nagradu

Vijesti 28. lis 201508:35 > 08:37
Robert Anic/PIXSELL

Žiri tportalove književne nagrade između 52 naslova pristigla na ovogodišnji natječaj [email protected] najboljim je proglasio roman 'Roki Raketa' Zorana Malkoča

Uz nagradu u obliku tipkovnice, koja mu je uručena na svečanom proglašenju dobitnika književne nagrade [email protected] u Dvorani Müller kina Europa u Zagrebu, Zoran Malkoč za svoj nagrađeni roman ‘Roki Raketa’ dobio je novčanu nagradu u iznosu od 50 tisuća kuna.

U finalu su uz ‘Rokija Raketu’ Zorana Malkoča u izdanju Profila bili ‘Svećenica Mjeseca’ (Zagrebačka naklada) Milene Benini, ‘Mima i kvadratura duga’ (Algoritam/24sata) Želimira Periša, ‘Brdo’ (VBZ) Ivice Prtenjače i ‘Puteni nametnik’ (Durieux) Igora Rajkija.

‘Tportal je poznat prije svega po tome što piše o politici i biznisu, no i jedan smo od rijetkih medija koji još uvijek drži do kulture. Kada smo birali datum za proglašenje nagrade, nismo znali da ćemo se uplesti u predizbornu kampanju, ali sada nam nije žao. Zapravo je super da u finišu, u vrijeme velikih političkih tema, usmjerimo malo svjetla reflektora na kulturu, na književnost i na pisce. Naš je žiri odradio odličan posao i napravio tportalov prijedlog za čitanje svima pa i političarima. Da su čitali više, možda bi i govori ovih dana bili kvalitetniji i jači’, rekla je glavna urednica tportala Đurđica Klancir.

‘Izuzetno mi je zadovoljstvo da je Hrvatski telekom već dugi niz godina sveprisutan u hrvatskoj kulturi, a kroz ovu nagradu i u književnosti. Posebno mi je ova nagrada draga zato što potječe iz tportala koji je dio Hrvatskog Telekoma. U proteklih osam godina preko 400 autora prijavilo se na naš natječaj što govori o važnosti te nagrade u hrvatskoj književnosti’, rekao je predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma Davor Tomašković.

‘Kao što sam rekao i u intervjuu za tportal, našao sam se u zaista dobrom društvu. Što se tiče nagrade od 50 tisuća kuna, moram reći da to nije nešto što meni treba jer sam prilično osiguran i bogat. A kao što je rekao moj prijatelj Robert Roklicer – nemam mašte. Ne mislite valjda da sam ja tog psa izmislio? Taj pas je mene osigurao za dobar dio godina’, rekao je nagrađeni Zoran Malkoč.