Stanimirović za N1: Imat ćemo hitnu sjednicu zbog Raškovića

Vijesti 26. stu 201520:02 > 20:09
Dino Stanin/PIXSELL

Zastupnik SDSS-a Mirko Rašković u četvrtak se samostalno pojavio na konzultacijama kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović nakon što je konzultacije odradio Milorad Pupovac.

Pupovac je trebao u ime svih zastupnika SDSS-a priopćiti odluku Predsjedništva SDSS-a da će kao mandatara podržati Zorana Milanovića.

No, Rašković se na konzulacijama pojavio bez znanja ostatka SDSS-a što je za N1 potvrdio i sam Milorad Pupovac. Rašković je predsjednici kazao da se nalazi pod političkim pritiskom.

Sve je za N1 komentirao i predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović koji je najavio sazivanje hitne sjednice Predsjedništva kako bi razmotrili istup Mirka Raškovića.

“Mi smo kao Predsjedništvo donijeli odluku da ćemo podržati mandatara Zorana Milanovića, jednoglasnu odluku. Očekivalo se da će se Mirko Rašković pridržavati odluke Predsjedništva jer se složio da gospodin Pupovac u ime njih trojice preda predsjednici odluku predsjednici što je na neki način danas i jučer ignorirao, nije došao na sastanak i danas smo čuli njegovu izjavu. Rašković je ispao nekorektan te je izrekao neistinu da ga netko iz SDSS-a ucjenjuje. Možda ga netko s druge strane ucjenjuje, ali mi ne. Mi ćemo sazvati hitno predsjednišvo i njegov izvršni odbor iz Šibensko-kninske županije na jednu hitnu sjednicu da razmotrimo ovakav stav i odnos prema odluci predsjedništva i onda ćemo vidjeti kakav stav prema Reškoviću zauzeti”, kazao je Stanimirović za N1.

Više pogledajte u Dnevniku u 22 sata.