Dočekali nosač aviona s transparentom, pa završili u postaji

Vijesti 08. pro 201515:32 > 15:40
Facebook/Radnička fronta

Članovi Radničke fronte malim su prosvjedom u Splitu iskazali nezadovoljstvo nazočnosti američkog nosača aviona u Bračkom zaljevu, zbog čega su ih policajci zadržali na razgovoru u postaji.

Šest se pripadnika ove inicijative okupilo se, naime, u splitskoj gradskoj luci, a sa sobom su ponijeli transparent na kojemu piše: “NATO ubojice djece”. Četvorica ih je završilo u postaji u gradskoj luci, no bez prijava.

Osnovna poruka s kojom su pozivali na “doček imperijalističkog nosača zrakoplova” USS Harry S. Truman glasila je: “Američka vojska van iz Splita, Hrvatska van iz NATO-a!”

“Protivimo se imperijalističkoj politici NATO-a i SAD-a. Mislimo da ovaj nosač aviona sudjeluje, između ostaloga, i u ubijanju djece. Te bombe koje oni bacaju nisu toliko pametne da odaberu teroriste ili djecu. Želimo izaći iz tog pakla. Žao nam je što imamo relativno malu podršku ljudi. Ljudi se boje policije, ovo je, izgleda, policijska država. Na nas je išlo desetak policajaca”, kazao je za Radio Dalmaciju Zoran Burić, član Radničke fronte.