'Ako Most traži 10 ministarstava, nama onda pripada 30!'

Vijesti 17. pro 201509:25 > 13:15
N1

HDZ-ov šef Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak kako je SDP koji je Boži Petrovu ponudio mjesto premijera, ali i pristao na glavne uvjete MOST-a - nevjerodostojan.

Rekao je da to HDZ-u ništa ne znači, da to Most ponovno stavlja u pregovaračku poziciju, a da su HDZ i Most bili blizu dogovora, i da se Zoran Milanović ovako želio vratiti u igru.

“Ovo je samo jedan u nizu od njegovih neuvjerljivih obrata, on stalno mijenja teze i želi samo zadržati fotelju. Mislim da mi napredujemo, ne znam što će biti SDP-om, mi smo rekli sve”, kaže Karamarko. O trojnoj Vladi kaže da “će vidjeti što će biti”.

“Skeptičan sam da to može funkcionirati, ali imperativ je uređena Hrvatska, u kojoj će se bolje živjeti, a neće ako se neće provoditi  reforme koje smo tri godine pripremali.”

“Naravno da nas oponašaju, njih zanimaju samo fotelje”, smatra o koaliciji Hrvatska raste.

“Osjećam se kao da sam u nekakvom salonu namještaja, oko nas su nekakve fotelje, SDP se pokušava dočepati fotelja, crnih dobrih auta, tjelesnih čuvara, i od borbe za građane ništa.”

“Ja vam garantiram da ovo nije povratak na početak. SDP pokušava utrčati u nekakav vlak koji već juri. Mi so spremni i na odricanja, primarni interes je interes građana i ništa drugo”, poručio je Karamarko.

Vezano uz ‘preokrete’ u ponašanju Zorana Milanovića, Karamarko je kazao: ‘Još će se učlaniti u HDZ!’

‘Nama onda pripada 30 ministarstava’

Također, upitan da komentira izjavu mostaša Tomislava Panenića izrečenu u emisiji Novi dan N1 televizije o tome kako Most priželjkuje 10 ministarstava, Karamarko je rekao: Ako oni žele 10 ministarstava, HDZ im treba dobiti 30!’, javlja reporterka N1 televizije Nikolina Zavišić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.