Tijekom pokušaja deložacije pucao, pa se predao policiji

Vijesti 10. stu 201410:49 > 10:50
Dragan Matic / CROPIX

Kod Cvjetnog trga u središtu Zagreba došlo je do pucnjave, prilikom pokušaja deložacije tročlane obitelji iz njihovoga stana. Muškarac koji je trebao biti deložiran zapucao je iz kalašnjikova. Kola hitne pomoći, i velik broj pripadnika interventne policije odmah su stigli na lice mjesta, no , na sreću, nitko nije ozlijeđen.

Iz PU zagrebačke potvrdili su za N1 da je u centru Zagreba, u Preradovićevoj ulici pored spomenika Nikoli Tesli, u 10:30 sati došlo do pucnjave u kojoj, na sreću, nitko nije ozlijeđen.

Do pucnjave je došlo tijekom pokušaja deložacije tročlane obitelji iz stana na Cvjetnom trgu. U stanu su se, tada nalazili žena, muškarac i njihovo dijete (14). Muškarac je pucao iz kalašnjikova u trenutku kada je policija pružala asistenciju ovršitelju.

Muškarac se s obitelji, potom, zabarikadirao u stanu, u koji je nakon nekog vremena upala interventna policija kojoj se i predao nakon pregovora.

“Prije nekoliko sekundi policija je skinula trake s kojima je blokirala taj dio grada, a muškarac koji je pucao se predao”, izvijestila je reporterka N1 Tina Kosor par minuta nakon podneva.

“U stanu je vladala svojevrsna talačka kriza jer su u stanu, osim muškarca, bili i žena i dijete. Nitko nije ozlijeđen”, dodala je reporterka N1 televizije Tine Kosor.

Na pitanje naše novinarke o tome zašto je pucao, svjedok ovog događaja Dražen Keleminac, a koji poznaje napadača, odgovara: “Kako bi vama bilo da morate na ulicu, da vam dijete mora na ulicu. Nije on napadač, on samo brani svoj dom, svoju egzistenciju, svoj život”.

Okolni kafići kao i knjižnica Bogdana Ogrizovića neko su vrijeme bili evakuirani.

CROPIX/Damjan Tadic
CROPIX/Damjan Tadic
CROPIX/Damjan Tadic
CROPIX/Damjan Tadic
CROPIX/Damjan Tadic
CROPIX/Damjan Tadic
N1
Cropix/Dragan Matic