Ćorušićeva pacijentica na forumu: Prošla sam pakao s njim

Vijesti 30. pro 201517:32 > 17:35
Zeljko Lukunic/PIXSELL

"Srednji vijek je imao poštenije i etičnije ponašanje prema ženama nego dr. Ćorušić i osoblje Petrove bolnice", navodi pacijentica u komentaru ostavljenom 2013. godine na forumu Udruge hrvatskih pacijenata. Treba imati na umu da se radi o anonimnom forumu, koji se koristi za orijentaciju pacijenata.

HDZ-ov dugogodišnji šef odbora za zdravstvo svojim je konzervativnim stavovima, ali i vizijom javnog zdravstva više puta plijenio pozornost javnosti. Sad kada postoji mogućnost da upravlja sektorom zdravstva, zanimanje je naglo poraslo.

Tim povodom posjetili smo forum Udruge hrvatskih pacijenata na stranici NajDoktor.com, na kojemu pacijenti ostavljaju komentare i dojmove pojedinih zdravstvenih radnika. Ćorušić je zadnji puta ocjenjivan u svibnju ove godine, mjesecima prije službenog početka kampanje te spekulacija da bi mogao zauzeti ključno mjesto u resoru zdravstva.

Ocijenjen je slabom trojkom, odnosno ocjenom 2,7. Pacijentice u Petrovoj bolnici u Zagrebu ocjenjuju pomoć koju su od njega primile s 2,5, ljubaznost s 3, vrijeme čekanja s 2, osoblje s 2,5, a zakonitost i etičnost sa 50 posto.

Dva pozitivna komentara

Na forumu ima samo šest komentara, od kojih su dva novijeg datuma pozitivna, a četiri starija su izrazito negativna.

screenshot NajDoktor.com

“Doktor Čorušić me operirao prije mnogo godina, termin za operaciju sam dobila odmah nakon ljetnih praznika i sve je prošlo u najboljem redu. Doktor je, s moje točke gledišta, stručan i sposoban, a osoblje na odjelu je bilo bez zamjerke osim jedne medicinske sestre koja je bila gruba i neprofesionalna. Ni u kojem trenutku nije sugerirao na bilo koji način da očekuje da mu se plati bilo kakav novac”, napisala je u svibnju 2015. jedna zadovoljna pacijentica.

“Mene je dr. Ćorušić operirao, mogu čak reći da mi je spasio život. Nemam nikakva loša iskustva u vezi s njim, a što se tiče plavih kuverta niti je tražio, niti smo mu dali novac. Zahvalna sam na svemu njemu i medicinskom osoblju u Petrovoj, a to u kakvom je stanju bolnica nije njihova krivnja”, navodi druga u svojoj pohvali s kraja 2014, odgovarajući na sljedeći negativan komentar.

Negativni komentari

screenshot NajDoktor.com

“Kada je riječ o navedenom doktoru ušasno je teško ne biti bezobrazan. Nečovjek, ponižava pacijente i u mom osobnom iskustvu se nije pokazao kao profesionalac u svom poslu, drugim riječima nakon njegove operacije stanje mi je bilo još gore. Nakon njega pronašla napokon doktora, ali u pravom smislu doktora, ponovljena mi je operacija i sada sam zdrava žena”.

Ostatak komentara je na tom tragu. Jedna pacijentica navodi:

“Moja mama je bila kod njega. Neću uopće pisati detalje o njegovom bezobrazluku, bahatosti i sl. Samo ću Vam reći da ne daj Bože da završite kod njega na odjelu, a da nemate ušteđevine jer po njemu možete crknuti kao pas.”

“Doktor koji se gura u politiku, bez obzira koju, ne može biti dobar doktor. Na njegovom odjelu sam prošla pakao”, napisala je pacijentica u kolovozu 2013. godine, dok mjesec dana ranije jedna pacijentica piše sljedeće: “Srednji vijek je imao poštenije i etičnije ponašanje prema ženama nego dr. Ćorušić i osoblje Petrove bolnice”.