Karamarko: Imamo nekoliko desetaka kandidata za ministre

Vijesti 11. sij 201611:54 > 12:23
N1

U HDZ-u se u ponedjeljak od 12 sati održava sjednica Predsjedništva u središnjici ove stranke.

12:20 HDZ je putem Twittera objavio fotografiju sa sastanka Predsjedništva.


12:00
“Tema će biti kadrovska slika buduće vlade, kako je mi vidimo, naši kandidati… S terena smo dobili prijedloge. Ima dosta tih kandidata, ako je 20 ministarstava, nekoliko je desetaka kandidata”, rekao je Karamarko prije sastanka i potvrdio da po ministarstvu imaju po dva, tri kandidata, i da među njima ima onih koji nisu stranački ljudi. “Mandatar će moći izabrati onog tko mu najviše odgovara. Neće se sve dogoditi u jednom danu.”

“Mostu ide 6 ministarstava, još ćemo dogovoriti koja to. Ako ćemo mi biti boljeg kandidata, razgovarat ćemo da bude naš. Ako se dogodi da imamo boljeg kandidata, možemo se mijenjati.  Mislim da će MUP ići njima”, rekao je odgovarajući na pitanja.

Upitan o kandidaturi Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a, rekao je da je to bila “haranga”.

“Ofenziva s njezinim imenom. Buduća vlada će o tome morati razgovarati. U ovom trenutku nemamo svog kandidata.

11:45 Tomislav Karamarko stigao je na sastanak Predsjedništva, a rekao je prije pred okupljenim novinarima da će veto za ministre ulagati ako će se predlagati “ljudi s repovima”.

Ranije je šef Hrvatske demokratske zajednice najavio da će s mandatarom Tihomirom Oreškovićem razgovarati o odabiru budućih ministara. “Od sutra ćemo razgovarati o tome u kojim ministarstvima će odgovornost preuzeti ministri koje će predložiti Most, a u kojima oni Domoljubne koalicije. Istodobno ćemo mandataru predlagati i konkretne osobe za pojedine resore. Korektno je dati mu vremena da porazgovara s kandidatima i da samostalno odluči, bez ikakvog pritiska”, objavio je na Facebooku u nedjelju Karamarko.

Uoči pregovora Mosta i HDZ-a te mandatara Tihomira Oreškovića o kandidatima za ministre u ponedjeljak Most održava svoje Nacionalno vijeće. U HDZ-u su već održane unutarstranačke konzultacije. U 13:40 u Sheratonu se sastaju Karamarko i čelnik MOST-a Božo Petrov.

Petrov je u ponedjeljak novinarima rekao da je tema sastanka dogovor oko ministara. Više o tome OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.