Ahmetović: Hrvoj Šipek i Marušić marionete Plenkovića u zataškavanju korupcije

Vijesti 30. stu 202111:09 > 11:19 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović ustvrdila je u utorak u Hrvatskom saboru da su glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek i ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić marionete premijera Andreja Plenkovića u zataškavanju korupcije.

Zlata Hrvoj Šipek nije instrument u borbi protiv kriminala, ona je instrument HDZ-a u zataškavanju korupcije, Plenkovićeva nositeljica dobrih vijesti, glasnogovornica u nekažnjavanu krupnog kriminala”, ustvrdila je Ahmetović osvrnuvši se u slobodnom govoru na najnovije događaje vezane za slučaj softver.

Navodeći kako je DORH “zlatna koka i ratni plijen te industrija korupcije HDZ-a” Ahmetović je kazala kako je jasno zašto Plenković štiti Hrvoj Šipek.

“Plenković je štiti jer štiti sebe jer ako ona padne izgubit će sigurnu polugu koja skriva kriminal u samom vrhu vlasti… Glavna državna odvjetnica i ravnateljica USKOK-a samo su marionete u njegovim rukama”, ocijenila je.

Grozdana Perić (Klub zastupnika HDZ-a) u slobodnom iznošenju stajališta izrazila je zadovoljstvo pozitivnim kretanjima u hrvatskom gospodarstvu, posebice rastom BDP-a u trećem kvartalu od 15,8 posto.

“To govori o tome koliko su sve mjere Vlade bile promišljene i kvalitetne te doprinijele gospodarskom rastu”, kazala je.

Marija Selak Raspudić (Klub zastupnika Mosta) kazala je kako “taj rast zvuči kao obećani raj” koji prosječni građani neće nikada osjetiti.

“Sutra bih potpisala duplo manji rast BDP-a čije će posljedice osjetiti svi građani, nego tri puta veći rast koji zbog korupcije nikada nećemo vidjeti”, ustvrdila je.

Selak Raspudić osvrnula se i na testiranje na covid koje je za neke besplatno (državne i javne službenike), a neki ga moraju plaćati. Izdvojila je pritom studente koji su stavljeni u nepovoljni položaj u odnosu na svoje profesore.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!