Aladrović o Plenkovićevim kritikama na račun rada SOA-e, DORH-a…

Vijesti 24. pro 202111:24 > 12:44
Boris Scitar/PIXSELL

Ministar rada Josip Aladrović komentirao je u N1 Studiju uživo kritike koje je predsjednik Vlade Andrej Plenković zbog slučaja napada na Markovom trgu uputio na račun rada DORH-a, SOA-e i MUP-a.

Upitan o kritikama koje je predsjednik Vlade uputio na račun SOA-e i DORH-a kaže: “Svako od nas taj osjećaj sigurnosti u RH ili Zagrebu ima drugačiji. Ja se ne osjećam nesigurno. Ali, ako se vraćamo na to zašto je kritika prema određenim tijelima, tada se vraćamo na motive napada. Ne možemo zanemariti aktere koji su tada bili vrlo aktivni, i danas su aktivni i izrazito agresivno djeluju u javnom prostoru. Ne smatram da takav agresivan narativ može postići rezultat, a može probuditi duhove koji žele nekom drugom zlo.”

vezana vijest

Na pitanje na koga misli kaže: “Mislim da sve one koji političkoj areni pretjeruju. Ta arena ne bi trebala dopuštati agresivan i nekulturan dijalog. Mi smo u njoj, ali to ne znači da je u njoj sve dopušteno. Svi mi imamo odgovornost i respekt prema građanima,  da razgovaramo onako kako temeljne uzance propisuju. Mislim da ne možete to primijetiti ni kod koga u HDZ-u i Vladi, mi pokušavamo odgovoriti na način koji je prihvatljiv većini građana.”

Na upit smatra li da predsjednik šaljue drugačije poruke, kaže kako smatra, poštujući instituciju predsjednika RH, da bi “njegov govor trebao biti drugačji”.

“Svako od nas bira kako će komuncirati, slati poruke i svako snosi politički benefit ili konsekvencu. Ako se vodite tim načelom benefita i konsekvence, onda vidite tko ima 66 mandata u Saboru, a tko 13”, kaže.

Što se tiče Milanovića, Aladrović kaže još da je njegova predizborna retorika bila nešto drugačija od ove danas.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.