Aladrović: Plenković zadovoljan mojim radom, siguran sam da ćemo još surađivati

Vijesti 28. tra 202219:38 > 22:49 2 komentara
N1, Ilustracija

Dok se očekuje potvrda novih ministara u Saboru u petak, oni bivši opraštaju se od ministarstava

Ministar rada na odlasku Josip Aladrović za RTL je rekao da je premijer Andrej Plenković izrazio zadovoljstvo njegovim radom i da je siguran da će u budućnosti surađivati s njim.

Aladrović je kazao i kako “postoji žal jer odlazi na ovaj način”, no na nove okolnosti koje je život donio, kaže, morat će se prilagoditi.

Premijer Plenković u srijedu ga je nahvalio i praktički mu ostavio otvorena vrata za povratak u Vladu ako mu se dokaže nevinost.

“Mislim da je u ovom trenutku prerano o tome”, kazao je te dodao da smatra da će Marin Piletić biti uspješan u obavljanju ministarske dužnosti. “Mlad je gradonačelnik, ali iskusan političar, neko vrijeme smo u intenzivnom kontaktu. Vrlo je kvalitetno pristupio radu i siguran sam da će iskazati kvalitetne rezultate. Premijer je objavio, 2 do 3 tjedna smo u kontaktu, pripremio se za poziciju”, kazao je.

“Ne želim reći ‘zbogom’ politici”

Na pitanje znači li to da još ne bi politici rekao “zbogom”, Aladrović je kazao: “Pa… život nas nauči na neočekivane stvari tako da neću reći konačno ‘zbogom’ – ali u ovom trenu ne razmišljam toliko dugoročno da bih razmišljao ‘što ako’.”

Na ponovljeno pitanje znači li to da će se vratiti u politiku, kazao je da će ostati suzdržan. Osvrnuo se i na eventualni povratak u saborske klupe te kazao da će o tome razmisliti kad se slegnu dojmovi.

Aladrović se u medijima spominjao kao mogući nasljednik premijera, stoga mu je postavljeno pitanje je li mu to stvorilo neprijatelje u stranci.

“Ne bih išao tako daleko, bilo je različitih spekulacija, mi kao HDZ smo kohezivna organizacija, svi članovi vlade dolaze iz HDZ-a i sigurno ne mogu dovoditi medijske spekulacije u korelaciju s takvim događajima. U životu i prijatelje i neprijatelje dobivate s onim što radite… ne želim se o tome izražavati”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare