Ambulante i ordinacije u Glini više nisu u kontejnerima

Vijesti 04. velj 202214:47 0 komentara
SIsačko-moslavačka županija

Sisačko-moslavačka županija riješila je problem u potresu uništene zgrade glinske ispostave županijskog Zavoda za hitnu medicinu, koja je od ovog tjedna na novoj lokaciji u obližnjemu Gornjem Viduševcu, izvijestili su iz županije.

Hitna je smještena u prilagođenom i uređenom prostoru kojim se prije koristila glinska područna škola. Zbog oštećenja, glinska ispostava Zavoda za hitnu medicinu bila je privremeno smještena u kontejnere uz Dom zdravlja.

Zavod za hitnu medicinu koristit će se prostorijama u Gornjem Viduševcu bez naknade sve dok se potpuno ne obnovi zgrada glinske ispostave Doma zdravlja Petrinja, gdje će biti smještene i ambulante Doma zdravlja. Županija je pokrenula i postupak kojim će se urediti siguran i čvrst objekt u koji će se iz kontejnera do kraja veljače privremeno preseliti ambulante u Glini, četiri ordinacije obiteljske medicine i jedna ginekološka ordinacija.

Proteklih osam mjeseci, otkako je preuzeo dužnost, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak angažirao se na preseljenju svih zdravstvenih ambulanti i ordinacija iz kontejnera u sigurne i čvrste objekte, stoji u priopćenju.

Nakon što je donio odluku da se prizemlje županijske zgrade u Sisku, umjesto za urede županijske uprave, ustupi na korištenje ambulantama pedijatrije, zubne tehnike, palijativnom timu, patronažnom timu i laboratoriju kako bi pacijenti zdravstvene usluge obavljali u toplom i čvrstom objektu, osiguran je i prostor za palijativne bolesnike u modularnom naselju u Mošćenici.

Riješeno je i pitanje petrinjskih ordinacija koje su iz kontejnera, zajedno s Odjelom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te Zavodom za javno zdravstvo, preseljene u čvrst i siguran objekt.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.akade

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!