Američki nosač aviona usred noći isplovio iz Splita

Vijesti 15. velj 202209:48 > 09:52 0 komentara
Miroslav Lelas/PIXSELL

Američki nosač aviona 'USS Harry S. Truman' koji se nalazio u četverodnevnom posjetu Splitu iznenada je u noći s ponedjeljka na utorak napustio hrvatske vode.

Umjesto u utorak ujutro ‘Truman’ je otplovio u ponedjeljak navečer. Prethodno je oko 21 sati to učinila norveška fregata u njegovoj pratnji, koja se zaputila kroz Splitska vrata dalje prema otvorenom moru, dok je sam nosač dva sata kasnije koristio rutu uz otok Drvenik, javlja tportal.

vezana vijest

Službenog objašnjenja ranijeg odlaska zasad nema, kao ni odgovora na pitanje je li ovaj potez povezan s rastućom eskalacijom odnosa SAD-a i Rusije oko stanja u Ukrajini. U ponedjeljak se moglo neslužbeno moglo čuti da će ‘Truman’ i dalje nastaviti ploviti ‘negdje u Sredozemlju’.

Više tisuća članova posade nosača aviona i niza pratećih vojnih brodova svoj boravak u Hrvatskoj tako su morali skratiti za jednu noć. U ponedjeljak prijepodne svi su dobili obavijest o ‘plavoj zastavi’ i poziv da hitno prekinu sve aktivnosti i vrate se na brod. Otkazane su sve turističke ture, dogovoreni ručkovi i večere te posljednja rezervirana noćenja u Splitu i okolici, piše tportal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!