Analitičarka Ankica Mamić o prosvjedu: Dobar odaziv je iznenadio i oporbu, najteži dio im tek predstoji

Vijesti 17. velj 202415:38 0 komentara
N1 / Jelena Bokun

Za političku analitičarku Ankicu Mamić dobar odaziv na današnji prosvjed nije iznenađenje. "Možda se više iznenadila sama oporba, koja je u prvom navratu razmišljala o Trgu bana Jelačića, a onda se povukla na Markov trg koji je ipak manji. Termin je dobar, vrijeme je poslužilo, a, uostalom, sva relevantna istraživanja pokazuju da 70 posto naših građana smatra da stvari ne idu u dobrom smjeru i može se reći da je prosvjed uspio", kaže Ankica Mamić.

No, Mamić odmah ima i upozorenje za oporbu: – Ali, to je tek prvi korak za oporbu, puno teže je ono što slijedi; predstaviti svoje politike i lidere i, u konačnici, izvući nezadovoljnike na izbore – komentira politička analitičarka Ankica Mamić i dodaje da se nakon Markovog trga HDZ ima razloga zamisliti.

“Apsolutno, više ne mogu kao do sada bagatelizirati ono što radi oporba. Osim toga, valja im se još jedna afera i sve miriše na odlazak ministrice kulture… Imenovanje Ivana Turudića, smatra, samo je kap koja je prelila čašu nezadovoljstva. S druge strane, kaže sugovornica Večernjeg lista, oporbeni su političari svjesni da nemaju pravog lidera, a to su danas uspješno nadomjestili masovnim okupljanjem građana.

Fotografije otkrivaju da je bio pun ne samo Markov trg nego i okolne ulice. Stvoren je dojam da je ljudi puno, ali, budimo realni, malo za dobiti izbore. Također, treba napomenuti da desna oporba nije sudjelovala, ali njihovo nezadovoljstvo čut ćemo u saborskoj raspravi”, kaže Mamić i dodaje kako ne vjeruje da će HDZ pristati na raspuštanje Sabora, prenosi Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!