Plenković: Butković se sjajno poigrava s kršiteljem Ustava

Vijesti 11. tra 202417:34 > 17:43 0 komentara
Josip Regovic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković pozvao je u četvrtak iz Vukovara građane toga grada da ne eksperimentiraju s egzibicionistima niti da svoje glasove potroše na desnicu koja je, kako je kazao, prije četiri godine na vlast dovela Zorana Milanovića.

U Vukovaru je Andrej Plenković dao izjavu. Na početku je nabrojao projekte i investicije koje su ostvarili u Vukovaru. Na pitanje koliko mandata očekuju u 5. izbornoj jedinici rekao je da se nadaju osam mandata kao i prošli put.

“Osim što krši Ustav, potpuno se politički pogubio”, rekao je o Zoranu Milanoviću pa nastavio: “Ako to nije Banožić, onda je Grlić Radman ili pak Božinović,, a sada je valjda na red došao i Butković. Ta politička sabotaža i diverzija kojom je mislio podići potporu lijevim opcijama, nije upalila. Ankete upućuju na uvjerljivu pobjedu HDZ-a. Izmišljati kvazikrizu koje nema i koju bi on kao s velikim vještinama treba rješavati, djeluju ljudima smiješno. Primitivizam, vulgarnost, difamacije… Čovjek je remetilački faktor na političkoj sceni, ne poštuje ni Ustav ni zakon, daje loš primjer. Zamislite da sam ja prije dvije i pol godine za suce Ustavnog suda u nekom predmetu rekao da su isluženi kuhinjski elementi i bukve. Kakva bi bila reakcija javnosti? Pretpostavljam da bi bili zgroženi.”

Dotaknuvši se najave da bi se nakon parlamentarnih izbora mogla oformiti vlada nacionalnog spasa, ironično je kazao da je i sam spoznao da “Hrvatima zaista treba spas”.

“Treba nas spasiti od Pelješkog mosta, koridora 5C, tri milijarde eura iz projekta u Slavoniji. Treba ih spasiti od vlade koja je Hrvatskoj osigurala 25 milijardi eura bespovratnih sredstava za ulaganja i obnovu od potresa. Treba ih spasiti i od članstva u Schengenu i europodručju, pa i gospodarskog rasta od 2,8 posto u prošloj godini”, poručio je na skupu na kojem su predstavljeni kandidati HDZ-a u V. izbornoj jedinici, na čelu s nositeljem liste, ministrom Marinom Piletićem.

O osudama da su HDZ-ovci lopovi rekao je: “Prepotstavljam da to misli o sebi pa projicira na druge. Oni koji nisu utakmici ne zanimaju me. Ne bavim se njime nego hrvatskim građanima i ekonomijom.”

“Butković se sjajno poigrava s kršiteljem Ustava”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!