Plenković o izjavi Josipe Rimac: Postoji policija i DORH, neka prijavi prijetnje

Vijesti 17. velj 202312:19 > 13:08 0 komentara
Ivan Hrstić / N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanosti otvorenja 26. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo u Virovitici.

Nakon obilaska sajma dao je izjavu medijima.

Upitan za glasanje o glavnoj državnoj odvjetnici, Plenković je rekao: “I to je usvojeno.”

Na pitanje da komentira jesu li se Zlata Hrvoj Šipek i Josipa Rimac sastale i razgovarale o vjetroelektranama, Plenković je rekao da se o tome očitovalo Državno odvjetništvo.

Naš reporter Ivan Hrstić upitao je premijera osjeća li se prozvanim u nekim izjavama Josipe Rimac.

“Oko čega bih se ja osjećao prozvanim? Ne. Ako se nekome prijeti, postoji policija i DORH, neka prijavi prijetnje. Nisam gledao intervju, ne znam na što točno mislite”, rekao je Plenković.

Nije želio reći ima li nešto protiv novog mandata Nataše Novaković na čelu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. “O tome odlučuje Sabor, ne Vlada”, rekao je Plenković, dodavši da je bitno da novi članovi budu kvalitetni i da rade u skladu sa zakonom.

Govoreći o stanju u vladajućoj koaliciji, premijer je rekao: “Koalicija je dobra.”

Plenković je govorio i o svojoj najavi da će se mijenjati Zakon o kaznenom postupku.

Nitko neće dirati medije, ali oni koji dilaju informacije, koje imaju zbog odluka javnih tijela, a dio materijala koriste za sasvim druge teme, ne vidim interes države da bi bila suglasna s time da se hrpetina materijala koristi za nešto za što nije namijenjeno, rekao je Plenković.

Dodao je i da Hrvatska po tim izmjenama nije jedinstvena te da postoje zemlje u kojima je takav zakon vrlo jasno definiran.

Upitan za poruke koje su razmjenjivane oko trupaca iz Hrvatskih šuma te je li on stanoviti Andrej kojega se spominje u porukama, Plenković je rekao da ne zna i da se treba pratiti okvir priče te da se upravo to i želi riješiti novim izmjenama zakona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!