Anketa pokazala da se gotovo 90% hrvatskih liječnika cijepilo ili će se cijepiti

Vijesti 11. velj 202114:53 > 14:59 0 komentara
koronavirus, covid-19, cjepivo, cijepljenje, astrazeneca
Kay Nietfeld / POOL / AFP

Hrvatska liječnička komora objavila je rezultate ankete kojom su provjerili koliko se hrvatskih liječnika i liječnica namjerava cijepiti.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić objavio je velik članak u glasilu HLK-a kojim je demantirao vijest s kraja prošle godine, a koja je kasnije određena kao netočna, a to je da polovica hrvatskih liječnika odbija cijepljenje protiv covida-19.

VEZANE VIJESTI

Da se u ovom slučaju radilo o lažnim vijestima, pokazali su i rezultati ankete HLK-a prema kojoj se gotovo 87 posto liječnika cijepilo ili će se cijepiti.

Na anketu je odgovorilo gotovo 4.000 hrvatskih liječnika i liječnica i njih 87% se cijepilo ili će se cijepiti. Njih 7% još uvijek ne zna, a 6% anketiranih je zasad skeptično prema cjepivu.

Među ovih 13% koji ne znaju ili se neće cijepiti, nalazi se i 4% zdravstenh djelatnika koji su preboljeli covid-19 pa su zaštićeni protutijelima. “Stoga stvarni postotak onih liječnika koji se neće cijepiti iznosi 4%, a onih koji su zasad neodlučni 5%”, napominje se u članku.

“Ovaj rezultat ne samo da još jednom demantira vijest s početka ovog teksta, nego i jasno govori da ogromna većina liječnika itekako zna i vjeruje u cijepljenje”, napisao je Luetić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.