Ankica Mamić: Penavin čin štetan je i za Vukovar i za Hrvatsku

Vijesti 03. stu 202311:43 1 komentar

Ankica Mamić, komunikacijska stručnjakinja za N1 osvrnula se na sjednicu Vijeća za domovinski pijetet i istaknula kako je svrha takvih vijeća rješavati probleme, a ne da se oni dodatno produbljuju. Komentirala je i Ivana Penavu i kazala da je njegov čin štetan za Hrvatsku i Vukovar.

Penava je, podsjetimo, najavio kako će na čelu Kolone sjećanja ove godine u Vukovaru biti HOS-ovci te je poručio da oni kojima se to ne sviđa i ne dolaze u grad 18. studenog. Također, predstavio je i plakat na kojemu je istaknuto slovo U.

Hoće li članovi Vijeća za domovinski pijetet, koje se okuplja danas u Zagrebu, ići suprotno odluci Ivana Penave?

“Čin vukovarskog gradonačelnika štetan”

“Očekujem da hoće, prije svega zato što mislim da je čin vukovarskog gradonačelnika štetan i za Vukovar i za Hrvatsku, za ideju sjećanja na veliku vukovarsku žrtvu”, objasnila je Mamić.

“Prije svega plakat koji je čista provokacija ne ulazeći u to koje je slovo veće od kojega. Plakat je vidljiva provokacija, a pri tome je s apsekta estetike loše napravljen. Plakat je sam po sebi provokacija, smišljena provokacija. On je predstavljen tako da se baci fokus na tu provokaciju i da ona postane tema”, dodala je Mamić.

Mamić je kazala kako takav postupak iz fokusa miče vukovarske branitelje i njihovu žrtvu.

“Mi smo ušli u jedan spektar tema koji uopće ne bismo trebali imati”, istaknula je Mamić.

Patnja vukovarskih obitelji

Osvrnula se i na patnju vukovarskih obitelji koji se susreću svakodnevno s osobama koje su počinile zločine.

“Ljudi koji vode grad i koji su izabrani od građana, oni bi trebali težiti tome da spuštaju tenzije, a ne da ih dižu. Čini mi se da je  ovakim dizanjem tenzija Penava odvukao Domovinski pokret u krajnje desnu poziciju koja mu može donijeti koji glas, ali otežavaju si poziciju koalicijskog partnera HDZ-u” rekla je Mamić.

“Ne vidim zašto sada nakon toliko godina ponovno izvlačiti HOS jer čim izvučete HOS znate što je sljedeće”, dodala je Mamić.

Mamić je prokomenirala i odnos predsjednika RH Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića te istaknula da bi bilo dobro kada bi prešli preko osobnih razmirica.

“Važna stvar za Hrvatsku je da komuniciraju u okviru sa svojim ustavnim ovlastima”, kazala je Mamić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare