Ante Sanader: Puljak građanima nudi najjeftiniji huškački populizam

Vijesti 29. kol 202217:44 0 komentara
N1

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader uzvratio je u ponedjeljak splitskom gradonačelniku Ivici Puljku, koji je birače HDZ-a pozvao da ubuduće ne glasuju za tu stranku, da u nedostatku bilo kakvog sadržaja, projekata i rezultata opet građanima nudi najjeftiniji huškački populizam.

„U godini isporuke povijesnih rezultata rada hrvatske Vlade, poput Pelješkog mosta, ulaska u eurozonu i Schengen, Ivica Puljak u nedostatku bilo kakvog sadržaja, projekata i rezultata opet građanima nudi najjeftiniji huškački populizam“, napisao je Sanader na facebooku, referirajući se na Puljkovu ocjenu da je slučaj Ine možda najveća pljačka u povijesti moderne Hrvatske i na njegov poziv biračima HDZ-a da ubuduće ne glasuju za tu stranku.

Puljku ne smetaju lopovluci i prevare njegovih

„Interesantno, Puljku ne smetaju lopovluci i prevare njegovih koalicijskih partnera, kao ni klečanje njegovih članica da nezakonito dobiju posao u Janafu“, konstatirao je HDZ-ov politički tajnik, ističući da Puljak, koji je i predsjednik stranke Centar, „navedenim pokazuje svoju vjerodostojnost i potvrđuje kako se ovdje radi o čistom politikanstvu i populizmu“.

Ali, bez obzira na to, pravna država funkcionira što pokazuju i ova uhićenja koja se događaju bez obzira na boju stranačkog dresa, naglasio je Sanader. Ustvrdio je i kako navedena retorika nije ništa novo za Puljka, „koji je već 12 godina isključivo u kampanji“.

„Ali,  podsjećam ga da je kampanja gotova i kao gradonačelnik Splita trebao bi se početi baviti onime za što je dobio povjerenje birača“, poručio mu je i naglasio kako Splićanima na kraju mandata neće biti važno je li im gradonačelnik bio medijski vidljiv konstantnim prozivkama svih razina vlasti i je li ostvario nacionalne političke ambicije.

Bit će im važno samo žive li u boljem gradu nego što je to bio prije četiri  godine, naglasio je Sanader.

Neka se Puljak brine o potpori koju rapidno gubi

Splitskog gradonačelnika je pozvao da pokaže odgovornost prema izvršnoj funkciji koju obnaša i poštovanje prema građanima koji su ga birali te da počne raditi za dobrobit Splita.

„Koliko god docirao članovima HDZ-a i podcjenjivao ih, očito je kako njega najviše muče najnovije ankete koje pokazuju da birači i dalje prepoznaju rezultate rada Vlade na čelu s premijerom Plenkovićem te daju uvjerljivo najsnažniju podršku HDZ-u. A Puljak neka se brine o potpori koju rapidno gubi ne radeći ništa osim vlastitog PR-a“, napisao je Ante Sanader.

Splitski gradonačelnik izjavio je i kako hrvatska država nema nikakve šanse dok njom upravlja HDZ, te biračima HDZ-a poručio da biraju “ili Hrvatska ili HDZ”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!