Anušić: Nema utrke u naoružanju sa Srbijom, Hrvatska je jača oružana sila i član NATO-a

Vijesti 08. tra 202411:06 0 komentara
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u ponedjeljak je u Đurđevcu komentirao za Hinu namjeru Srbije da i oni kreću u kupnju aviona Rafal, rekavši kako je to njihovo pravo, ali da nema utrke u naoružanju, a Hrvatska je jača i kompaktnija oružana sila i članica NATO-a.

“Ne možemo govoriti ni o kakvoj utrci o naoružanju u regiji jer Hrvatska je članica NATO-a, a Srbija nije i tu je kraj priče”, izjavio je ministar Ivan Anušić.

“Mogu se oni naoružavati koliko god hoće i to je njihovo pravo. Jača smo i kompaktnija oružana sila“, dodao je hrvatski ministar obrane Anušić.

“Oni nisu mnogo napredovali od prije 35 godina, a i tada, kada smo bili samoorganizirani, pobijedili smo ih. Jedino što mogu kazati jest da im čestitam na njihovim Rafalima i da im želim sreću s njima“, naglasio je.

Kupnja Rafala najveća Hrvatska investicija u obrambene snage od Domovinskog rata

Ministar obrane RH komentirao je i izjave predsjednika RH Zorana Milanovića koji kaže da smo kupnjom borbenih zrakoplova Rafala nabavili samo jednu skupu cipelu, a da nam druga nedostaje, odnosno da nemamo protuzračnu obranu, dovoljno municije i još mnogo čega.

Kupnja Rafala, naglasio je Anušić, jest najveća Hrvatska investicija u obrambene snage od Domovinskog rata kojom ćemo postići to da ćemo imati najjače zrakoplovstvo u regiji.

“E, sada, kad govorimo o drugoj cipeli koju spominje predsjednik, naravno da ona ide s prvom. Radi se o protuzračnoj obrani koja je u procesu nabave. Radarski sustavi su u planu i proceduri nabavke“, zaključio je Anušića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!