Anušić je najveća prednost za HDZ: “Praktički je kućni prijatelj Domovinskog pokreta”

Vijesti 28. tra 202410:46 6 komentara
Igor Kralj/PIXSELL

Izbori za Europski parlament sve su bliži i nakon tog 9. lipnja lako je moguće da više nećemo imati Andreja Plenkovića za premijera, što su u Točki na tjedan s Natašom Božić komentirali novinari 24 sata Tomislav Klauški i Ivan Pandžić.

Naime, premijer se postavio na prvo mjesto liste za europske izbore pa na taj način pokrenuo razne glasine.

PANDŽIĆ: On sam ne može reći hoće li ili neće jer prvo moramo vidjeti koliko će Pučani imati mandata i kakvu će poziciju imati. Onda treba vidjeti hoće li se odreći Ursule von der Leyen, a nakon toga vidjeti koja od tri ili četiri imena bi došlo umjesto nje. Na europske izbore ide kako mu se ne bi dogodila situacija od prošlog puta, kad su podbacili jer je pala odluka na mlade nade. On će dobiti najviše preferenecijalnih glasova od svih političara, čime se pokazuje i unutar HDZ-a snaga. Uostalom, s njim HDZ ima puno veće šanse na europskim izborima.

Most nije izdržao pritisak, Tonino Picula otvoreno istupa protiv Peđe Grbina

KLAUŠKI: Imamo situaciju postizbornog mamurluka i želju odlaska na najbolje plaćenu poziciju u politici. Mislim da ti europski izbori najviše zanimaju one koji se za njih bore, a građani su hladni zbog njih. Što se Plenkovića tiče, njegov odlazak s čela HDZ-a bi riješio problem pregovora s Domovinskim pokretom. Netko drugi bi odavno sklopio tu koaliciju.

Primjerice, Ivan Anušić.

KLAUŠKI: On je praktički kućni prijatelj DP-a. Desnica koja se okrenula od HDZ-a ima problem samo s Plenkovićem, ne smeta joj korupcija, gledaju svjetonazorske i ideološke teme.

Također, na kraju je Klauški napomenuo i da je za Mariju Selak Raspudić izlazak iz Mosta pozitivan u smislu nastavka njene političke karijere.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare