Aplikacija koja će vam olakšati prelazak na euro, evo kako je koristiti

Vijesti 27. pro 202216:20 > 28. pro 2022 06:47 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Prvog dana nove 2023. godine, Hrvatska će usvojiti euro kao svoju službenu valutu. Kako bi se poduzećima i građanima olakšalo razdoblje prilagodbe na ovu veliku promjenu, osmišljena je aplikacija "Vrati kusur".

Tijekom prva dva tjedna nove godine bit će dozvoljeno plaćanje i u kunama i u eurima, ali trgovci će kusur vraćati isključivo u novoj valuti. Upravo je zato kreirana aplikacija Vrati kusur koja će uvelike olakšati snalaženje s preračunavanjem novca iz kune u eure i obrnuto.

Iza aplikacije stoji domaća tvrtka Monsianto.

Aplikacija nudi opciju preračunavanja na način da korisnik unese ukupni iznos svog računa u eurima, a potom unese i iznos kuna kojima želi platiti u trgovini. Aplikacija će odmah za vas izračunati koliko bi precizno kupac trebao dobiti kusura u eurima.

Iako je ideja kreatora ove aplikacije bila pomoći poduzećima i trgovinama, namjena bi mogla postati puno šira s obzirom na to da bi dosta građana moglo imati poteškoća s prilagodbom novoj valuti. Upotreba aplikacije mogla bi porasti posebno u razdoblju dvojnog opticaja stare i nove valute istovremeno tijekom prva dva tjedna 2023. godine.

Aplikacija Vrati kusur vrlo je jednostavna za korištenje, a uz to je u potpunosti besplatna. Možete ju preuzeti već sada preuzeti preko ovog linka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!