Bačić nakon Odbora: Najvažnije je potrošiti novce, a nije ih malo

Vijesti 16. sij 202313:32 0 komentara
N1

Branko Bačić i Šime Erlić predstavljeni su u ponedjeljak pred saborskim odborima kao kandidati za nove ministre graditeljstva i regionalnog razvoja. Dok je na Odboru pred kojim je sjedio Bačić bila prilično burna atmosfera, barem dok je s njim bio premijer Plenković, Erlićevo predstavljanje prošlo je uz samo par iskrica, također, dok je s njim bio premijer.

Bačić je po završetku Odbora stao pred novinare i na pitanje je li uvjerio oporbu, rekao je da ne zna, ali da se nada da je bio uvjerljiv. “14 mjera sam predložio i mislim da ćemo njima napraviti puno. Bilo mi je ugodnije nego što sam pretpostavljao da će biti, ali prošao sam već puno puta slične situacije. Mislim da je oporba bila korektna, mislim da ih je dio i zadovoljan i da su očekivali da će biti ovo što sam najavio. Najvažnije mi je potrošiti novce, a nije malo, milijardu eura u pet mjeseci”, rekao je Bačić.

“Moram”, kaže na pitanje hoće li stići potrošiti novce.

Bačić je rekao i kako se nada da će do kraja godine biti pronađeno rješenje za većinu ljudi koji sada žive u privremenom smještaju, a kaže i kako je 2.250 kontejnera plus kontejnersko naselje jako puno.

Govoreći o tome kako je tako brzo uspio sastaviti plan koji je predstavio Odboru, Bačić kaže: “Struka mi je to, pratio sam čitavo vrijeme kao saborski zastupnik proces.”

Na Baniju će, kaže, ići, kao i u druge krajeve koji su pretrpjeli štetu od potresa. “Najprije moram proći u Saboru. U pravilu sam skupljao većinu, valjda ću uspjeti i za sebe. Nakon toga ću se dogovoriti s našim predstavnicima na Banovini, ići ću kod svih, isto tako i u Zagreb i Karlovac i kod župana Kolara. Obići ću sve, predstaviti im program, bez njih neće ići.”

“Mislim da je i moj prethodnik već shvatio da je teško biti odgovoran za nešto nad čim nemaš dnevnu kontrolu”, kaže budući ministar dodajući da je svaki novi posao koji se nađe pred čovjekom i izazov.

Na polušaljivo pitanje što mu je ovo trebalo, Bačić je odgovorio prvo smijehom, a zatim i ozbiljno rekavši kako čovjek koji je u poziciji u kojoj on jest takav izazov jednostavno ne smije odbiti.

Šime Erlić koji bi u utorak trebao postati novi ministar regionalnog razvoja, umjesto smijenjene Nataše Tramišak, rekao je novinarima kako smatra da je na predstavljaju pred saborskim Odborom sve bilo u redu. “Sve je prošlo u redu, uspjeli smo odgovoriti na većinu pitanja. Nastavljamo s radom, moramo zasukati na rukave i moramo nastaviti provoditi politiku koja je ključna za razvoj RH. Nadam se da ćemo biti uspješni u tome”, rekao je kandidat za ministra.

“Dugo sam već u politici ili u radu koji je vezan za politiku, mislim da je prošlo u redu, da su dobili odgovore na sva pitanja, To im je posao”, kaže na pitanje je li oporba bila preoštra.

Erlić je do sada bio državni tajnik u Ministarstvu koje je posljednje dvije godine vodila Nataša Tramišak. Odgovarajući na pitanja članova Odbora, rekao je kako je sa smijenjenom ministricom dobro surađivao, a sve kritike koje je imao na njezin način rada je dijelio s njom iza zatvorenih vrata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!