Bačić: Škoro nema šanse u Zagrebu, ne može ugroziti našeg kandidata

Vijesti 14. ožu 202111:27 > 14:46 1 komentar
Branko Bačić
Foto: N1

HDZ-ov Branko Bačić i SDP-ov Arsen Bauk gostovali su u Točki na tjedan gdje su govorili o nadolazećim lokalnim izborima.

Bačić je komentirao odlazak pojedinih članova HDZ-a iz stranke.

“Ovo što se trenutno događa u HDZ-u ne bih promatrao drugačije nego u kontekstu završetka unutarstranačkih izbora i pripreme za lokalne izbore. I prije je dio članova HDZ-a, nezadovoljan rezultatima izbora ili nemogućnošću podrške svoje stranačke baza, napuštalo ili se odvajalo od HDZ-a”, kazao je Bačić.

VEZANE VIJESTI

Osvrnuo se i na vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu koji je napustio HDZ nakon unutarstranačkih izbora.

“On je i prije toga ukazivao na određene razlike između njegova pristupa i pristupa HDZ-a i Vlade kad je u pitanju postupanje na razini države i Vukovara. Uvjereni smo da ćemo s našim kandidatom Nikolom Mažarom pobijediti, a ne interesira me Domovinski pokret niti gledam u njihovo dvorište kao što oni pozorno gledaju u dvorište HDZ-a”, poručio je Bačić.

Osvrnuo se na Zagreb i kandidaturu Miroslava Škore za gradonačelnika Zagreba.

“Mislim da Škoro nema šanse u Zagrebu. On može uzeti određene glasove na desnom biračkom spektru, ali ne toliko da bi ugrozio našeg kandidata. Uvjeren sam da će naš kandidat ući u drugi krug”, dodao je.

Anka Mrak Taritaš također se kandidirala za gradonačelnicu Zagreba te je tako izostala njena podrška SDP-u.

“Mi ćemo u Zagrebu sasvim sigurno ući u drugi krug i bit ćemo dio promjene vlasti, jedino se moramo pobrinuti da u ovih dva i pol mjeseca budemo i pokretač ili vođe promjene”, kazao je Bauk, navodeći da smatra da će u drugi krug ući dva kandidata s ljevice.

Arsen Bauk
Foto: N1

“Ako postoje glasači koji će umjesto za Klisovića glasati za Mrak Taritaš i tako mu umanjiti rezultat za poneki postotak, onda je vjerojatnost da će to utjecati na raspored kandidata u prvom krugu, može uzeti glasove i nekim drugim kandidatima. Možda uzme i Tomaševiću, zašto samo Klisoviću. Mrak Taritaš je i na prošlim parlamentarnim izborima u Zagrebu bila na drugom mjestu naše liste u prvoj izbornoj jedinici i dobila je određeni broj glasova. Pitanje je bi li ti glasači glasali za našu listu da ona nije bila na našoj listi ili bi glasali za nekog drugog kandidata s naše liste. Bilo bi najbolje da ima jedan lijevi kandidat i deset desnih, ali ta idealna situacija se neće nikada dogoditi, kako nama tako ni desnim kolegama”, kazao je Bauk.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (1)

Prikaži sve komentare