Bakić: Svjedočimo standardnom repertoaru HDZ-a pred svake izbore

Vijesti 07. svi 202117:48 > 21:24 0 komentara

Političke aktualnosti u N1 Newsroomu komentirao je saborski zastupnik stranke Možemo! Damir Bakić.

Za podizanje optužnice protiv bivšeg ministra Lovre Kuščevića kaže da je očekivano, ali smatra da se to trebalo dogoditi ranije.

VEZANE VIJESTI

“Zaista nam je u zadnje vrijeme Kuščević bio zadnja briga, sada je više na redu da govore čelnici HDZ-a i prije svega DORH”, rekao je Bakić.

A upravo iz HDZ-a tvrde kako je ovo dokaz ta USKOK i DORH neovisno rade svoj posao. Oporba pak optužuje HDZ da “ima šapu” nad pravosuđem i da se ovakve stvari događaju tempirano.

Istovremeno predsjednik Vlade Andrej Plenković govorio o tome kako će su za male tvrtke ukinuti članarine pri HGK i najavljuje zabranu rada nedjeljom. Želi li takvim temama skrenuti pozornost s afera?

“Sve tri stvari nekako spadaju u standardni repertoar kojim raspolaže HDZ pred svake izbore i to se često ponavlja. Pred svake izbore smo svjedoci dizanja optužbi protiv nekog zvučnog imena iz HDZ-a i onda HDZ-ove nomenklature to navode kao krunski dokaz da je DORH neovisan. Nije na meni, na nama da govorimo o tome, na DORH-u je. Mislim da je više nego vidljivo da je to jedan krajnje stadnardan manevar za kojim posežu iz HDZ-a. Rad nedjeljom je krajnje osjetljiva tema koja se mora razmotriti iz svih kuteva. Naravno da ta tema nije od jučer, da je pripremana, ovo nije ni prvi put da se na ovakav način tretira. Radilo se na njoj i razgovaralo i prirpemalo rješenje, ali pitanje je tajminga. Ne možemo se oteti dojmom da je to tempirano s krajnom preciznošću, tjedan dana prije lokalnih izbora”, smatra Bakić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!