Banožić odlikovao američkog vojnog atašea

Vijesti 27. srp 202313:08 0 komentara
MORH

Ministar obrane Mario Banožić uručio je u četvrtak brončanu medalju za civilno-vojnu suradnju vojnom izaslaniku Sjedinjenih Država u odlasku, brigadiru Matthewu Dennyju, zbog iznimnog doprinosa razvoju strateškog savezništva dviju zemalja, priopćio je MORH.

“Drago nam je da nas SAD prepoznaje kao pouzdanog partnera i drago mi je što Vam danas mogu uručiti ovu brončanu medalju kao iskaz zahvalnosti za sav Vaš uložen trud. Bilo je zadovoljstvo surađivati s Vama”, rekao je Banožić vojnom izaslaniku.

Medalja je Dennyju, koji je u Hrvatskoj proveo gotovo sedam godina, dodijeljena za izniman doprinos razvoju bilateralne obrambene suradnje i strateškog savezništva Hrvatske i SAD-a, stoji u priopćenju ministarstva obrane.

“Bio sam ovdje tijekom značajnih događaja i velikih izazova kao što su pandemija covida i potresi. Iznimno mi je drago što je sve to sada iza nas, što smo zajednički doprinijeli pronalasku rješenja za te izazove i što sam zajedno sa kolegama iz Hrvatske vojske i ministarstva obrane imao priliku raditi na projektima značajnim za naše dvije zemlje“, kazao je Denny.

Banožić je zahvalio na potpori SAD-a u razvoju sposobnosti Oružanih snaga, dodaje se u priopćenju ministarstva.

“Nabava borbenog oklopnog vozila Bradley je jedan takav projekt, za koji se nadamo da će se uskoro privesti kraju te će ovo sredstvo biti dio naših Oružanih snaga. Drugi veliki projekt je nabava helikoptera Black Hawk … i sada nakon dolaska četiri Black Hawk helikoptera nabavljamo dodatnih osam ponovno uz značajnu potporu SAD-a”, rekao je Banožić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!